Hjernen bag miraklet: Klopp er et geni

Miraklet i Liverpool er en realitet.

Liverpool vendte 3-0 til 4-3 og skal spille Champions League-finale 1. juni på Wanda Metropolitano i Madrid. Her er, hvad vi lærte af det vilde drama i det engelske.

Kloge Klopp

Vi er nødt til at kåre Jürgen Klopp som lidt af et geni. Tyskeren har med Liverpool ikke prøvet at tabe et opgør over to kampe i europæisk sammenhæng - han har kun tabt finaler med dem. Jo jo, det er også lidt af et finalekompleks, de har med Klopp i Liverpool, men nu står Klopp i sin tredje europæiske finale i streg med Liverpool.

Barca i europæisk krise

Barcelona tromler løs i ligaen, men i Europa begynder det at være kritisk for storklubben. Nu er de for fjerde år i streg ikke i finalen i Champions League, og i tre af dem har man forvandlet føringer fra første opgør på hjemmebane (mod Atletico Madrid i 2016, Roma i 2018 og Liverpool i 2019) til CL-exit.

Salah hvem?

Liverpool var uden deres store stjerne i Mohamed Salah. Og også Roberto Firmino for den sags skyld. Men Liverpool lavede masser af chancer uden de to angribere, hvor især belgiske Divock Origi viste, at han sagtens kan være med på internationalt topniveau.