Groteske scener: Forlader banen i tårer efter racistiske tilråb

En afbrudt kamp, gråd og et rødt kort.

Der udspillede sig søndag aften rystende scener i opgøret mellem Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev, hvor to Shakhtar-spillere blev udsat for racistiske tilråb fra en gruppe tilskuere.

To gange undervejs i opgøret havde gruppen af Dynamo Kiev-fans fået en advarsel på baggrund af tilråbene, men i det 74. minut skete det så igen.

Her var det den brasilianske Shakhtar Donetsk-spiller Taison, der reagerede kraftigt ved først at give tilskuerne langefingeren, inden han tog bolden i hænderne og sparkede den op mod dem.

Herefter blev kampen afbrudt i fem minutter, og da alle spillerne var på vej fra banen, var både Tayson og landsmanden Dentinho grædefærdige. Videoer af de to spillere i tårer er efterfølgende blev delt heftigt på de sociale medier.

Da spillerne kom tilbage på banen, blev Taison så præsenteret for det røde kort af kampens dommer. Den blev givet på baggrund af Taisons reaktion på de racistiske tilråb.

Det skriver flere medier, herunder BBC.

Efter kampen i den ukrainske liga udtalte Shakhtar Donetsk-manager Luis Castro sig:

»Enhver manifestation af racisme er fuldstændig uacceptabelt. Det var, er og vil være en skændsel for alle. Sammen skal vi bekæmpe det - hver dag, hvert minut og hvert sekund,« fortæller han ifølge BBC.

Klubben har desuden også offentliggjort en erklæring, hvor de tager skarpt afstand for enhver form for racisme.

Dynamo Kiev har indtil videre ikke udtalt sig om de groteske scener bortset fra et tweet, der blev skrevet kort efter slutfløjt med teksten '#NoToRacism'.

Hændelsen sker kort tid efter en lignende situation udspillede sig i Italien. Her var det stjernen Mario Balotelli, der reagerede kraftigt på tilråbene ved også at sparke bolden ud mod tilskuerne.