Forvirret? Sådan kommer Danmark til EM

 

Danmark vandt overbevisende 6-0 over miniputnationen Gibraltar, mens Schweiz slog Georgien 1-0.

Dermed resterer der kun en enkelt spillerunde i EM-kvalifikationen. Men hvad skal der til, før Danmark sikrer sig en EM-billet? Og hvad må for alt i verden ikke ske? Vi giver dig overblikket herunder:

Hvis Danmark slår Irland...

Så kan de danske roligans godt begynde at sætte kryds i kalenderen til sommer, for så er landsholdet sikker på en EM-billet.

En sejr på mandag betyder, at Danmark stryger til tops i gruppen med 18 point, og de nærmeste forfølgere vil ikke længere kunne nå Åge Hareides mandskab.

Hvis Danmark spiller uafgjort mod Irland...

Så er EM-billetten også i hus.

Mere skal der faktisk ikke til, da Danmark dermed vil opnå minimum 14 point, mens irerne vil stå tilbage med 13 point.

Hvorvidt Danmark ender som nummer et eller to i gruppen, afhænger så af hvor mange point Schweiz får i kampen mod Gibraltar. Vinder de den - som de jo nok gør - så vil Eriksen og co. sluttede på gruppens andenplads.

Hvis Danmark taber til Irland...

Så bliver det en lang sommer for det danske landshold, da Danmark dermed ikke kvalificerer sig direkte til EM, medmindre Schweiz - mod al logik og forventning - ikke formår at vinde over Gibraltar.

Hvis Schweiz vinder sin kamp, vil de nemlig slutte på 17 point, og derfor vil Danmarks 15 point ikke være nok til at kvalificere sig, da Irland med samme antal point vil være bedre indbyrdes end de rød-hvide drenge.