FCM-træner: Vi stepper op efter udvisning

FC Midtjylland-træner Bo Henriksen var imponeret over præstationen med bare ti mand på banen mod Sønderjyske.

Bo Henriksen var imponeret over sine spilleres præstation i FC Midtjyllands sejr på 2-0 over Sønderjyske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en time plus tillægstid spillede FC Midtjylland fredag i undertal, men vandt alligevel 2-0 i Haderslev over Sønderjyske.

Brasilianske Junior Brumado så nemlig direkte rødt i det 30. minut, efter angriberen ellers havde bragt gæsterne i front efter bare tre minutter.

Trods den gode start på kampen inden det røde kort, mener cheftræner Bo Henriksen dog, at han så sit hold blive bedre efter udvisningen.

»Vi var nødt til at steppe op, og jeg synes faktisk, at selv om vi startede fantastisk, og selv om vi scorede tidligt til 1-0, manglede vi lidt.«

»Energimæssigt havde vi problemer i første halvleg – i hvert fald indtil vi blev en mand mindre på banen, hvor jeg faktisk synes, vi blev bedre og fik styr på det,« siger Bo Henriksen.

Den ekstra udfordring, som midtjyderne fik af Brumados udvisning, havde holdet brug for, siger han.

»Jeg sagde til spillerne i pausen, at vi havde bedt om en udfordring, og det fik vi så også.«

»Det var det, vi havde brug for, og det, jeg er mest stolt af, er udtrykket, vi kom ud med i anden halvleg, hvor vi var mere disciplinerede, mens vi stadig var truende frem i banen,« siger den 46-årige FCM-træner.

Profilen Anders Dreyer lagde op til midtjydernes første mål i opgøret, og han synes, at en sejr i undertal var ekstra fedt.

»Holdet kæmpede rigtig godt, og det føles måske lidt ekstra godt, når kampen udviklede sig, som den gjorde.«

»Vi fik justeret lidt i pausen, og så synes jeg egentlig stadig, vi var farligere, end Sønderjyske var i anden halvleg.«

»Ude mod Sønderjyske er det altid en krig – også når man spiller 11 mod 11, men det er klart, at i den her kamp blev det lidt mere krigerisk med en mand i undertal,« siger kantspilleren.

FC Midtjylland har nu vundet fire kampe i træk siden skuffelsen i sæsonåbneren mod OB, som blev tabt med 1-2.

Derfor blåstempler Dreyer også sæsonstarten.

»Vi gør vores for at holde os til i toppen, og man må sige, det har været en rigtig god sæsonstart med 12 ud af 15 mulige point,« siger han.

/ritzau/