FCKs tyrkiske modstander frygter én spiller, men tror på en sejr over FCK

FC København skal snøre støvlerne mod tyrkiske Başakşehir i ottendedelsfinalerne i Europa League. Istanbul-klubben er nervøse for at møde tidligere Trabzonspor-spilleren Dame N’Doye, men mener alligevel, at lodtrækningen var et godt udfald for begge hold.

For bare anden gang i historien er FCK gået videre i knockoutfasen i en europæisk turnering. Det skete torsdag aften med en 3-1-sejr på Celtic Park i Glasgow. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter en 3-1 sejr mod skotske Celtic torsdag aften går danske FC København videre i Europa League. Fredag blev der i en lodtrækning afgjort, at danskerne skal op imod det tyrkiske hold Başakşehir til ottendedelsfinalerne senere på måneden. Udfaldet var, ifølge Başakşehirs manager, Okan Buruk, godt for alle parter.

»Alle hold er rigtig gode i Europa League, men der var også stærkere hold (end FCK). Det her er et godt udfald for begge hold, synes jeg,« lød det fra ham fredag eftermiddag efter lodtrækningen.

Det tyrkiske hold har ligget i toppen af den tyrkiske liga siden 2008, og har profilerede spillere som den tidligere Real Madrid spiller Robinho, Gaël Clichy, Demba Ba og Martin Skrtel. Det tyrkiske hold kom videre fra første runde ved at slå portugisiske Sporting Lissabon efter to dramatiske kampe. I Portugal tabte tyrkerne 1-3, hvorefter de vandt med samme cifre i Istanbul og gik videre på et mål i den forlængede spilletid.

Kendt og farligt ansigt på banen
»FCK er ikke et hold, vi kender særlig godt. Men på holdet spiller Dame N’Doye, som vi kender godt, fra dengang han spillede for Trabzonspor,« siger Okan Buruk og fortsætter: »Det bliver svært.«

Tyrkiske medier vurderer da også, at den farligste spiller på den anden side af banen kommer til at være Dame N’Doye, efterfulgt af Mikkel Kaufmann og Zeca. N’Doye var en af spillerne, som var med til at sikre en sejr til FCK i torsdagens kamp mod Celtic.

Den tyrkiske klubs manager vurderer dog, at så længe de kan holde afholde FCK fra at score på deres territorium, er der gode chancer for en overordnet sejr til Istanbul-klubben.

FCKs træner, Ståle Solbakken, forventer at det danske hold sandsynligvis kommer under pres, men tror på en sejr for København.

»De topper jo den tyrkiske liga, og jeg har set lidt af en af deres kampe, men ellers har jeg ikke nok kendskab til deres hold til at sige så meget. Men jeg vurderer da, at vi har mulighed for at gå videre med et godt udgangspunkt i den første kamp og herefter den afgørende kamp i Parken,« siger han til FCKs hjemmeside.

Det første opgør mellem de to hold spilles 12. marts i Tyrkiet, mens returkampen i Parken spilles en uge senere 19. marts.