FCK får ny bane: 'Ikke tilfredsstillende'

Ikke god nok.

Sådan er banen i Parken nu blevet vurderet, og græstæppet bliver skiftet i slutningen af måneden.

Det oplyser FCK i en pressemeddelelse.

'Efter tirsdagens kamp mod Røde Stjerne er det blevet vurderet, at banens tilstand ikke kan komme op på et tilfredsstillende niveau, selv med med måske fire ugers hvile efter FCN-kampen. Den nye bane får dermed også op til fire uger til at sætte sig,' skriver klubben.

Netop banen fik stor opmærksomhed under og efter kampen - særligt under straffesparkskonkurrencen. For selve straffesparkspletten var til sidst nærmest ikke-eksisterende og i stedet et stort mudderhul.

Det forklarede blandt andre Jonas Wind, der brændte det sidste og afgørende straffespark.

»Pletten var ikke god. Mange bolde blev sparket over, men det var lige for begge hold. Når man satte sit støtteben ned, så løftede bolden sig lidt. Der var mange, der blev sparket over. Det var så ikke mit problem, det var bare keeperen, der reddede,« sagde FCK-angriberen.

Ståle Solbakkens mandskab tabte samlet til Røde Stjerne efter forlænget spilletid og en straffesparkskonkurrence, der bød på intet mindre end 22 spark i alt. Flere gange undervejs var det tydeligt, at banen gav skytterne store problemer, og det kunne tydeligt ses på tv-billederne, hvordan spillerne forsøgte at gøre pletten nogenlunde flad.

Efter kampen var der fuld gang i spekulationerne. Og mange gik på, hvorfor banen var så dårlig.

»Det giver sig selv, hvorfor banen var, som den var i går (tirsdag, red.). Det havde regnet intenst hele dagen, og der havde været to træninger. Der var også spillet 120 minutters meget intens fodboldkamp, og det har selvfølgelig slidt på banen, og derfor var den, som den var,« sagde FCKs kommunikationschef, Jes Mortensen, til B.T.

»Der blev også trænet straffespark i det felt til træningerne aftenen inden. Det var ens for begge hold, men det gider vi ikke bruge mere tid på nu, og nu er vi videre. Nu venter der nye udfordringer foran. Det er, hvad vi har at sige til det.«