FC Roskilde i store problemer: Kan gå konkurs mandag

I FC Roskilde bliver der lige nu arbejdet på højtryk. For den danske klub har meget travlt.

Hvis ikke der bliver fundet en ordentlig sum penge - i millionstørrelsen - inden mandag, kan klubben i værste fald blive erklæret konkurs.

»Jeg kæmper videre for at finde en redning og for at få »nogen« ind i klubben,« siger klubbens nye mulige ejer, Carsten Salomonsson, til SN.dk.

For to uger siden meddelte klubben, at han har købt 82 procent af aktierne i den danske klub, men det endelige køb har ikke fundet sted. Og FC Roskilde kører med månedligt underskud på en halv million kroner. Derfor skal der findes penge, og det skal gå hurtigt.

Det er det, Carsten Salomonsson kæmper for lige nu - både en redning lige nu og en på længere sigt.

Egentlig havde han deadline onsdag, men han har vundet mere tid, da det er lykkes for ham at forhandle den frem til mandag.

Og Carsten Salomonsson fortæller, at han ser lyst på sagerne lige nu og er optimistisk omkring situationen. I hvert fald indtil deadline på mandag.

»Ja, selvfølgelig er jeg det, for ellers gjorde jeg det ikke, men om det lykkes eller ikke, det kan jeg ikke sige. Det håber jeg f..! Det vil være en katastrofe ellers,« siger Carsten Salomonsson til SN.

Præcist hvornår hans deadline er mandag, ønsker han ikke at fortælle.

Allerede tilbage i december kom det frem, at klubben søgte nye aktionærer, der skulle være med til at redde den ambitiøse klub.

Skulle FC Roskilde blive erklæret konkurs, får det også store konsekvenser for de ansatte. For det vil betyde, at alle spillere og trænere - herunder cheftræner Christian Lønstrup, der kom til i september 2018 - bliver opsagt, de kontoransatte får en fyreseddel, og FC Roskildes førstehold bliver tvansnedrykket til Sjællandsserien.

Lige nu indtager FC Roskilde niendepladsen i den næstbedste danske række.