Eriksen revser de danske fans efter storsejr over EM-lilleput: Uværdigt!

 

Gibraltar blev kørt over. 6-0. Præcis om vi alle havde regnet med inden kampen fredag aften i Telia Parken.

Men der skulle en sand overlegen anden halvleg til, før de godt 24.000 tilskuere alle var tilfredsstillet.

Ved pausen stod det nemlig 'kun' 1-0 trods stor overvægt i spil og chancer til Danmark, og det behagede ikke alle til stede på stadion. Således blev spillerne delvist buhet ud af banen, og det blev bemærket - ikke mindst af Danmarks største stjerne Christian Eriksen, som ikke vil finde sig i det og giver igen til de utilfredse tilskuere:

»For det første vil de gerne se noget flot fodbold, og der er betingelserne desværre lidt svære, men jeg synes ikke, det var værdigt af dem, der sidder og buher ved pausen. Det var bestemt ikke værdigt,« siger Christian Eriksen til B.T. efter kampen.

Han var ikke det mindste bekymret for, at sejren nok skulle blive større end den enmålsføring, og det havde sine årsager, at der ikke var poleret fodboldspil på en bane, der kunne være trukket fra Kløvermarken og ind til Østerbro.

»Banen var ikke ret god. Det var en rigtig dårlig bane, og det var selvfølgelig nogle svære betingelser for os i dag, og så er det, at det for os handler om, når vi spiller mod hold, som står lavt, så er der behov for at flytte bolden hurtigt og ikke tage to, tre berøringer hver gang, for bolden hopper og danser, men igen må vi spille med de præmisser, der er. Men ja, det var ikke et kønt syn,« forklarer Christian Eriksen og tilføjer om den første halvleg, der blev kritiseret af dele af publikum:

»Vi har egentlig muligheder til at score nogle kasser, men gør det ikke. De har en, som der bliver dømt offside på, men ellers har de ikke det store. I første halvleg har de energi, men i anden halvleg bliver de lidt mere trætte, men vi har egentlig de muligheder, vi skal have, men vi får bare ikke puttet bolden i kassen, og så står den selvfølgelig 1-0.

Eriksen var ikke den eneste af spillerne, der bemærkede buh-råbene. Det gjorde Mathias Zanka Jørgensen, der føler, at det er et krævende dansk publikum, også:

»Ja, det er meget oppe i tiden og noget, vi taler meget om nu. Det er også fint. Når vi spiller mod en nation som Gibraltar, der måske ikke er allermest kendt for deres fodbold, synes jeg, at det er fint, at der bliver stillet krav til os. Med lidt forståelse kan man måske godt se kampbillede og statistikker. Men for fans er det et øjebliks stemning, og det er følelser. Det må vi kunne acceptere som fodboldspillere,« siger forsvarsspilleren og fortsætter:

»De skal nok bakke os op, og det gjorde de også til sidst.«

Christian Eriksen forventer, at banen til sommer vil være af en helt anden kvalitet og dermed gøre det nemmere for dem at vise den slags fodbold, publikum efterspørger.

»Det vil i hvert fald være lidt flovt, hvis vi har sådan en bane, men det tror jeg også, de ved. Jeg tror, de fleste godt vil have en god bane til en slutrunde, og jeg tror, at UEFA har også har en del krav til banen inden næste gang, så vi satser på, at den bliver noget bedre til juni,« lyder det fra Christian Eriksen, som fik noget tiltrængt spilletid:

»Det er altid fint at spille fodbold. Om man spiller 90 minutter eller 60, så handler det altid om at spille noget bold.«