En halvleg i verdensklasse – EM-håbet lever fortsat

Berlingske giver karakterer til det danske landshold efter nederlaget til Belgien. En fremragende første halvleg gav Danmark en føring på 1-0, men belgierne satte sig i gennem med to mål i anden halvleg.

20-årige Mikkel Damsgaard fik noget af et gennembrud ved EM. I sin kun anden betydende landskamp dominerede han spillet på banen i flere perioder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel

7

En rigtig god redning lige efter Danmarks føringsmål og ellers i kontrol og med vanlig styring og smittende indsats. Kunne ikke gøre meget ved de to belgiske mål og blev egentlig ikke udfordret meget under resten af kampen.

Simon Kjær
Simon Kjær

10

En fuldstændig majestætisk indsats de første 55 minutter af hele Danmarks kaptajn, der var så hårdt ramt af vennens kollaps. Sammen med det øvrige midterforsvar havde han store perioder fuld kontrol over Lukaku. Han var stoisk, klinisk og kraftfuld i sine indgreb og styrede holdet som den unikke leder, han er. Timede desværre sit indgreb for dårligt og for satset på Lukaku ved Belgiens 1-1-scoring og havde sammen med resten af holdet sværere ved at tæmme Belgien, da de store stjerner kom ind i anden halvleg.

Andreas Christensen
Andreas Christensen

10

Jamen, den mand får det til at se så let ud. Som var han på søndagstur i Hyde Park i London, hvor han normalt bor, spillede, løb og tacklede og han sig ud alle svære situationer. Hans kløgt og ro med bolden gav Danmark luft og var begyndelsen på mange gode angreb. Danmark har en rendyrket verdensklasse-forsvarsspiller i Andreas Christensen.

Jannik Vestergaard
Jannik Vestergaard

7

Han var iskold, når han havde bolden på fødderne og spillede den roligt frem til de centrale midtbanespillere og tabte vel dårligt en duel den første time. Belgierne virkede nærmest bange for at komme ind og skulle kæmpe på kroppen med den stærke dansker. Desværre en stor fejl, da han missede en tæmning, der sendte Lukaku afsted i optakten til Belgiens 1-1 mål, som trækker en karakter ned. Skiftet ud efter 83 minutter.

Daniel Wass
Daniel Wass

7

Daniel Wass spillede i første halvleg på sit vel nok højeste niveau i den rød-hvide trøje. Om der kom en to eller tre belgiere i pres mod ham, var han kold som is med bolden og spillede hele tiden de rigtige bolde, hvor han enten tog presset væk eller spillede giftige bolde frem i banen til angriberne. Sprintede retur, når Danmark mistede bolden og tacklede, når han skulle. Faldt lidt ud af kampen i anden halvleg og blev skiftet ud efter en time.

Joachim Mæhle
Joachim Mæhle

7

Konstant udfordrende i venstre side, hvor han hele tiden gav Belgien problemer i deres højre forsvar. Var tæt på at komme helt fri til afslutninger flere gange, hvor den sidste koldblodighed og kvalitet manglede. Var med til at lukke helt ned for Belgiens højre angrebsstjerne, Dries Mertens, der blev skiftet ud i pausen. Det var en stærk præstation, hvor han lige manglede det helt afgørende gennembrud.

Pierre-Emile Højbjerg
Pierre-Emile Højbjerg

10

En midtbanegeneral af allerøverste kaliber. Erobrede eminent bolden med sit høje pres ved det danske føringsmål og var en konstant indpisker. Lå både dybt defensivt og pressede højt. Styrede spillet med sit rolige overblik, hvor han lå centralt og spillede boldene rundt. Truede også med dybe løb, når det ikke var midtbanekollega Delaney.

Thomas Delaney
Thomas Delaney

10

Thomas Delaney løb, tacklede, afleverede og var en motor på den danske midtbane i den lange periode, hvor det danske hold totalt dominerede de stærke belgiere. Motoren var tom til sidst, efter han havde presset højt adskillige gange og var kommet i sine udmarvende dybdeløb utallige gange.

Skiftet ud efter 72 minutter.

Yussuf Yurary Poulsen
Yussuf Yurary Poulsen

7

Sendte Parken i ekstase efter mindre end to minutter med et fremragende mål suverænt sparket ind ved fjerneste stolpe. Var et monster i presspillet, som gav Belgien så store problemer i den første del af kampen. Udfordrede også fint og holdt i perioder godt fat i bolden, når den blev spillet på på ham som den centrale angriber, men kunne også i perioder have holdt endnu bedre fast og givet Danmark noget luft. Tæt på et tital.

Skiftet ud efter en times spil, da Hjulmand ville forsøge noget andet.

Martin Braithwaite
Martin Braithwaite

10

Løb og løb og løb utrætteligt. Dybt, på tværs, retur i feltet, alle steder, og gav på den måde hele tiden problemer for det belgiske forsvar. Udfordrede med gode driblinger med fart og var flere gange tæt på at score, men manglede lige den sidste skarphed og held. Samtidig var han især i første halvleg enormt skarp i det høje pres, som stressede belgierne.

Mikkel Damsgaard
Mikkel Damsgaard

10

At se Mikkel Damsgaard spille mod Belgien var som at se en ung Brian Laudrup træde ind på det danske landshold. Konstant udfordrende med besnærende og driblinger med smarte finter, som gjorde de belgiske forsvarere rundtossede. Meget havde de forberedt sig på, men de så ikke klar ud til den 20-årige dansker. Han var tæt på at score flere gange og manglede kun det sidste held for det helt ultimative.

Skiftet ud efter 72. minutter, da han var tømt for kræfter.

Christian Nørgaard
Christian Nørgaard

7

Kom ind og vandt en del bolde på den defensive midtbane. Han skulle ind og gøre rummene mindre, da Kevin De Bruyne var kommet ind og gav danskerne store problemer i rummet foran forsvaret. Spillede sikre, men fine bolde kort frem i banen.

Skiftet ind efter en time.

Jens Stryger Larsen
Jens Stryger Larsen

4

God energi og påpasselighed på backen som altid, men fik ikke rigtig sat sig igennem offensivt. Fik ikke løbet sig fri nok i dybden, som det var håbet, og var derfor for lidt med i spillet. Klarede sig fint defensivt.

Skiftet ind efter en time.

Andreas Cornelius
Andreas Cornelius

UB

Skiftet ind efter 72 minutter og fik for lidt spilletid til en bedømmelse.

Mathias Jensen
Mathias Jensen

UB

Skiftet ind efter 72 minutter og fik for lidt spilletid til en bedømmelse.

Andreas Skov Olsen
Andreas Skov Olsen

UB

Skiftet ind efter 83 minutter og fik for lidt spilletid til en bedømmelse.

Kasper Hjulmand
Kasper Hjulmand

12

Sikken et mod fra den danske landstræner. Begyndte med en overraskende taktik i en 3-4-3 og Mikkel Damsgaard fra start.

Danmark turde presse belgierne enormt højt, og de danske spillere havde en taktisk fleksibilitet aldrig nogensinde set på et dansk landshold. Mange af de danske spillere skiftede jævnligt rundt og var på helt nye pladser, så belgierne ikke anede deres levende råd. Så var Damsgaard til venstre, så var han i midten, så var han til højre.

Skiftede til 3-5-2 efter en time for at dæmme op for De Bruyne og forsøgte hele tiden i anden halvleg med sine indskiftninger at ændre kampen til Danmarks fordel, hvilket var så tæt på.

Han fik samlet sit hold op fra den sværeste position til sådan en præstation mod et verdensklassehold er en toppræstation.

Dansk jubel efter scoringen til 1-0 efter mindre end to minutters spil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.