Emiliano Sala obduceret: Måtte identificeres med fingeraftryk

 

Undersøgelserne af den tragiske ulykke, der kostede Emiliano Sala - og formentlig også David Ibbotson - livet er i fuld gang.

4. februar blev liget af Emiliano Sala bjærget fra Den Engelske Kanal, og den 7. februar blev liget endegyldigt identificeret.

I en høring, der foregik på rådhuset i Bournemouth kom det frem, at Emiliano Sala døde af alvorlige hoved-og brystskader. Det skriver The Guardian.

Derudover måtte lægerne identificere fodboldspilleren ved hjælp af fingeraftryk, fortalte engelske myndigheder på et pressemøde den 11. februar.

Brendan Allen, der er retsmediciner og arbejder for politiet i Dorset, fortalte desuden på pressemødet, at sagen vil blive genoptaget den 6. november. Det skyldes, at en undersøgelseskomission nu skal bruge tid på at fastlægge, hvad der præcist skete med flyet, der blev fundet på bunden af Den Engelske Kanal den 3. februar.

Den officielle eftersøgning er blevet indstillet, men David Ibbotson er stadig ikke fundet. Derfor er der startet en privat indsamling med håb om, at der kan ledes videre efter piloten, der fortsat er forsvundet efter ulykken.

I et interview har hans kone, Nora Ibbotson, tidligere fortalt at familien bare vil have ham hjem hurtigst muligt.

»Vi kan ikke bare efterlade ham derude, før vi ved, vi har gjort alt, hvad vi kunne,« lød det fra Nora Ibbotson. Blandt andet har fodboldstjernen Kylian Mbappé bidraget til indsamlingen, og Nora Ibbotson håber, at flyvraget kan blive undersøgt én gang til.

»Bare så der kan blive kigget en sidste gang. Ordentligt. Jeg ved godt, forholdene ikke er gode. Jeg ved, kanalen er farlig, men det er bare, så vi kan sige til os selv, at vi kiggede en sidste gang,« sagde Nora Ibbotson, der tilføjede, at familien blot ønsker at kunne begrave David Ibbotson, som formodes omkommet i ulykken.

Det var den 21. januar, at flyet med Emiliano Sala og David Ibbotson ombord forsvandt fra radaren. Fodboldspilleren var netop solgt fra Nantes til Cardiff City, men han ønskede at flyve til Frankrig og sige farvel til sine gamle holdkammerater. På turen tilbage til Wales gik noget galt, og flyet styrtede ned og endte i Den Engelske Kanal.

Kort efter flystyrtet skrev flere argentinske medier, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at Sala havde kontaktet flere af sine venner fra flyet i en gruppesamtale og fortalte om problemer ombord på flyet og sin egen frygt for at styrte ned.

Emiliano Sala er efter tragedien blevet hyldet i store dele af fodboldverdenen. Blandt andet har Nantes valgt at frede hans trøjenummer.