Efter ulovlige billeder: Får fængselsstraf i Sala-sag

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fængselsstraf. Til begge to.

Det er dommen over 48-årige Sherry Bray og 62-årige Christopher Ashford, efter de i starten af august blev erklærede sig skyldige i at have taget og delt ulovlige billeder.

Overvågningsbilleder, der viste den afdøde fodboldspiller, Emiliano Salas lig under en obduktion. Det skriver Wiltshire Police i en pressemeddelelse.

Mens Sherry Bray er blevet idømt en fængselsstraf på 14 måneder, har Christopher Ashford fået fem måneder bag tremmer for ugerningen, der blev udført, mens de var på arbejde for CCTV i Chippenham.

Sagen blev undersøgt for første gang den 18. februar. Her kunne politiet se, at der var blevet spolet tilbage på overvågningskameraet i Bournemouth, hvor Sala blev obduceret, to gange.

Efterfølgende blev Sherry Brays telefon undersøgt, og her gjorde politiet så et uhyggeligt fund. På telefonen fandt de to billeder af Emiliano Salas lig.

Sherry Bray har tidligere indrømmet, at hun tog billederne, og efterfølgende sendte hun et af dem til sin datter på messenger, mens Christopher Ashford lod en af sine venner tage et billede af en mobilskærm, der viste et billede af liget.

Siden blev billederne delt helt vildt på de sociale medier, og de nåede så langt, at Emiliano Salas familie nåede at se dem. Hans søster, Romina Sala, har fortalt, hvordan hun en dag så billedet på Instagram.

»Jeg kan ikke tro, folk er så onde, at de ville gøre sådan noget. Jeg kan aldrig slette de billeder fra min erindring. Min bror og mor kommer aldrig til at glemme det her. Det er hårdt at leve med det billede,« har hun fortalt.

Det er også kommet frem, at Sherry Bray og Christopher Ashford sendte beskeder til hinanden, fordi de begge var 'fascinerede af obduktioner'.

'Der venter en god en til dig på bordet, som du kan se, når du møder,' skrev Sherry Bray til Christopher Ashford, der hurtigt gættede, at der var tale om Emiliano Sala.

Da de opdagede, at politiet var på sporet af sagen, opfordrede Sherry Bray sin kollega til at slette billederne, så der ikke var nogle beviser.

Tilbage i august erkendte de sig begge skyldige i tre tiltaler af computermisbrug.

Emiliano Sala styrtede ned med et privatfly i Den Engelske Kanal den 21. januar, hvor han var på vej fra Nantes til Cardiff.

Den argentinske angriber havde netop færdiggjort et skifte til walisiske Cardiff City og havde været tilbage i Nantes for at sige farvel til sine gamle holdkammerater.

Piloten David Ibbotson, der fløj flyet, er endnu ikke blevet fundet. Emiliano Sala blev 28 år.