Dolberg sætter ord på ur-tyveri: ‘Det er jo absurd’

En spiller, der stjæler fra en anden.

Ved første øjekane kunne det ligne hyggelige omklædningsrums-drillerier, men det var, hvad der skete for Kasper Dolberg i sin første tid i Nice.

Mandag samledes det danske herrelandshold i fodbold i Helsingør forud for EM-kvalifikationskampen mod Schweiz, og her var mange naturligvis interesserede i at høre danske Dolbergs oplevelse.

»Det er selvfølgelig en ærgerlig sag. Men jeg synes, holdet har håndteret det fint. Spillerne i omklædningsrummet har også taget det godt. Så det har faktisk ikke fyldt så meget,« siger Kasper Dolberg først, inden han alligevel kommer det lidt nærmere:

»Selvfølgelig er det et problem, når der er en spiller, der stjæler fra en anden. Men der er blevet taget god hånd om det.«

Det var den bare 18-årige Lamine Diaby-Fadiga, der var den langfingrede holdkammerat, der snuppede Kasper Dolbergs ur i forbindelse med en træning.

Kasper Dolberg indgav en anmeldelse til fransk politi på et stjålet ur til en værdi af en halv million danske kroner fredag den 22. september. Tyveriet skulle være sket mandagen forinden.

»Først og fremmest var jeg bange for, det ikke var blevet taget. At jeg havde lagt det et sted og ikke kunne finde det. Så først var det egentlig sådan… Det er jo absurd at få taget sit ur. Det var lidt mærkeligt, og det tog nok lige lidt tid for mig at forstå, at det var blevet taget,« fortæller Dolberg.

Lamine Diaby-Fadiga var efterfølgende ude og erkende tyveriet og sendte en undskyldning til Nice-træner Patrick Vieira og Dolberg selv.

Den 18-årige fodboldspiller blev dog fyret af Nice og er nu blevet hentet af Ligue 2-klubben Paris FC. Om det var en fair straf, vil Dolberg ikke svare på.

»Det synes jeg ikke, jeg skal bedømme.«

Danmark spiller sin vigtige EM-kvalifikationskamp mod Schweiz i Telia Parken lørdag klokken 18.00. Tre dage senere spiller Danmark venskabskamp i Aalborg mod Luxembourg.