Direkte rødt koster Højbjerg fire dages karantæne

Pierre-Emile Højbjerg må sidde ude i fire kampe efter sin udvisning mod Manchester City for nylig.

Pierre-Emile Højbjerg blev udvist efter en voldsom tackling på Manchester Citys Fernandinho. Eddie Keogh/Reuters Fold sammen
Læs mere

Pierre-Emile Højbjerg er blevet sendt i skammekrogen af Det Engelske Fodboldforbund (FA), efter at han søndag blev udvist i Southamptons 1-3-nederlag til Manchester City.

Danskeren har fået fire spilledages karantæne og kan derfor først komme på banen igen, når Southampton 30. januar møder Crystal Palace i Premier League.

Højbjerg var ikke med, da Southampton onsdag spillede 0-0 med Chelsea. Danskeren har derfor allerede afsonet en fjerdedel af sin straf.

Den 23-årige midtbanespiller var netop kommet tilbage efter en spilledags karantæne, da han i søndagens kamp mod Manchester City fik tacklet Fernandinho alt for sent.

Tidligere i kampen imponerede Højbjerg ellers, da han udlignede til 1-1 med et brag af et skud.

Højbjerg undskyldte efter udvisningen over for sine holdkammerater og Southamptons fans.

- Nogle gange overtager lidenskaben min kontrol, men det er noget, jeg vil arbejde hårdt på at ændre, og jeg er fokuseret på at komme stærkere tilbage, skrev Højberg på Twitter.

Southampton ligger aktuelt lige under nedrykningsstregen i Premier League med 16 point efter 21 kampe.

Den nyansatte manager Ralph Hassenhüttl må undvære Pierre-Emile Højbjerg i Southamptons kommende kampe mod Derby i FA Cuppen og Leicester og Everton i Premier League.

/ritzau/