Delaney om Hareide: 'Han vil gå ud med et brag'

 

Thomas Delaney er ikke i tvivl om Åge Hareides motivation.

»Hvis jeg kender Åge ret, vil han gå ud med et brag så at sige,« lyder det fra den danske landsholdsspiller.

Tidligere på året besluttede DBU at meddelte, at den nuværende landstræner for det danske landshold ikke får forlænget sin kontrakt og dermed skal stoppe efter EM-slutrunden næste år - noget B.T. som det første medie kunne afsløre.

Nu slår Thomas Delaney så fast, at han ikke tror, det får betydning for nordmandens engagement i arbejdet i den igangværende EM-kvalifikation.

»Han vil have os til EM. Han er en mand med stor ære i sit arbejde, så jeg tror ikke, at det er noget, vi kommer til at mærke. Jeg tror om noget, at han kommer til at køre os endnu hårdere,« siger Thomas Delaney i et interview med TV 2 Sport.

Forleden fortalte Åge Hareide for første gang om sit forestående stop og her understregede han blandt andet, at det altoverskyggende mål stadig er kvalifikation til EM-slutrunden, hvor Danmark i såf fald vil få to hjemmekampe i Parken.

Nordmanden sagde også om udmelding om, at han skulle afløses af Kasper Hjulmand:

»Der står ikke i min kontrakt, hvornår der skal afgøres og meldes noget ud. Men det blev, som det blev, og det er jeg afklaret og indforstået med nu. Jeg har intet problem med, at DBU fandt frem til, at man ville have Kasper Hjulmand. Der er ikke grund til at bruge mere tid på det,« lød det fra Åge Hareide.

Han blev dansk landstræner i marts 2016. Det er siden blevet til 36 landskampe. I alt har Danmark vundet 17 af dem, mens 16 er endt uafgjort og tre er tabt. Åge Hareide kvalificerede også Danmark til VM-slutrunden i Rusland sidste år.