Danskerne hylder Peter Mikkelsen: Et lys i et dansk fodboldmørke

Den tidligere danske topdommer Peter Mikkelsen er onsdag aften gået bort efter længere tids sygdom.

Og verdens tidligere bedste dommer bliver ikke kun hyldet af sin kollega Claus Bo Larsen, der til B.T. kalder Peter Mikkelsen for en fighter, der »nægtede at give op«.

På Twitter er roserne til Mikkelsen, der blev 58 år, enorme.

»Hvis man betragter Danmarks EM-guld i 92 som lidt af et freak accident, så var Peter Mikkelsen lidt et lys i et dansk fodboldmørke i 90erne. Vi er stadigvæk nogle, der er bitre over, at Sandor Puhl fik finalen i 94. Hvil i den bedste fred,« lyder det fra brugeren ConteNestor.

Flere andre Twitter-brugere stemmer også i hyldesten af dommeren, der havde kæmpet mod sin kræftsygdom i 10 år.

  • »Peter Mikkelsen. Kåret til verdens bedste dommer i 1991 og 1993. Det var første og eneste gang i min levetid, “vi” i Danmark var verdens bedste til noget i fodbold. Det gjorde knageme indtryk. Tak for storheden og hvil i fred,« skriver brugeren JanusKR.
  • For mig at se var Peter Mikkelsen landets bedste dommer nogen sinde. Jeg husker bedst Champions League kampen mellm Fenerbache og Chelsea«.
  • »Har netop hørt, at min ven og store mentor, Peter Mikkelsen er død. Umådeligt trist. Han var der i medgang og især i modgang, altid med et godt smil. Han er savnet! Ære være hans minde«.
  • »Peter Mikkelsen var noget så sjældent som en populær dommer. Jeg husker den juleaften, hvor jeg fik hans bog - og endda et signeret eksemplar af slagsen. Det var alt, alt for tidligt, at han gik bort«.
  • »Peter Mikkelsen er her til aften sovet ind - og jeg føler mig helt tom inden i. Peter var ikke bare den bedste fodbolddommer og dommerudvikler, Danmark nogensinde har fostret - han var et helt igennem ærligt, kærligt, varmt, loyalt, unikt menneske, der vil blive dybt savnet af alle os, han rørte gennem sit desværre alt for korte liv«.
  • »Jeg har aldrig mødt en fodboldfan, der havde noget dårligt at sige om Peter Mikkelsen. Altid fair og altid fornuftig. Og som vel den eneste dommer i historien, er han ikke blevet beskyldt for at favorisere et hold frem for et andet. Større ros kan en fodbolddommer næppe få«.

Peter Mikkelsen havde siden 2009 kæmpet en mod en kræftsygdom. Han blev gennem sygdomsforløbet lam i venstre side, og var derfor lænket til sin kørestol.

Det startede med et lille hul i panden, der fik ham til at gå til hudlægen. Det blev skrabet væk, men da hudlægen ikke fik det hele med, blev Mikkelsen pludselig ringet op fra Herlev Hospital og bedt om at komme forbi.

Det viste sig, at han havde fået modermærkekræft, og Peter Mikkelsen fik fjernet op mod 60 yderligere modermærker på kroppen. Derfra fik han flere operationer, men tabte altså onsdag kampen mod kræftsygdommen.