Bendtner afslører i ny bog: Besvimede af druk og sked i bukserne natten før første landsholdssamling

Nicklas Bendtner scorede i sin debutkamp for det danske fodboldlandshold. Men det var mildest talt ikke den bedste optakt, angriberen havde til kampen, afslører han i ny bog.

ARKIVFOTO: Debutanten Nicklas Bendtner jubler efter sin scoring til 1-0 i en venskabskamp mod Polen og bliver lykønsket af Nicklas Jensen, Rasmus Würtz, Dennis Rommedahl (med ryggen til) og Thomas Kahlenberg. Optakten til landsholdsdebuten var dog noget kaotisk, afslører Bendtner i en ny bog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Møller
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nicklas Bendtner havde en noget udsædvanlig optakt til sin landsholdsdebut.

For dagen inden sin første landsholdssamling skulle han til 18-års fødselsdag hos en gammel skoleveninde. En aften, der udviklede sig i en helt anden retning, end han forventede.

Det fortæller Nicklas Bendtner i bogen »Begge sider«, som Euroman har et uddrag af.

»Jeg prøver at styre mig og drikker mindre end de andre 30-40 gæster. Det går rigtig fint med det, i hvert fald i et par timer, men så stikker en fyr mig en uåbnet flaske Fisherman,« fortæller Nicklas Bendtner, der på det tidspunkt var inde i en god periode.

Og han kunne tilmed kalde sig landsholdsspiller til festen, der pludselig stak af. For den danske angriber tog ikke bare en stor tår. Han bællede hele flasken.

»Da jeg tager flasken fra munden igen, er den tom. Jeg føler mig uovervindelig. Som om intet kan gå galt for mig, så hvorfor ikke? Lidt efter er jeg kampstiv, og dernæst kan jeg intet huske,« fortæller Nicklas Bendtner, der har fået resten af aftenen fortalt.

Han besvimede, fordi han var så fuld, og han blev kørt til Otto Liebes Allé, hvor hans lillebror, der på det tidspunkt blot er 14 år, tager imod ham i døren.

Også de efterfølgende ting der skete, har han fået genfortalt.

»At mine forældre ikke er hjemme. At jeg bliver båret op til toilettet ovenpå og efterladt med Jannick. At jeg er så langt væk, at jeg både skider i bukserne og brækker mig ud over det hele. At den sorte og sødlige væske tager dagevis at få fjernet. At jeg på en eller anden måde får låst toiletdøren, så Jannick ikke kan komme ind til mig. At han forsøger at sparke døren op,« fortæller Nicklas Bendtner i bogen.

Han slap for at skulle til udpumpning, og i stedet blev han dagen efter kørt til Hotel Marina, hvor landsholdet skulle mødes.

Den hårde aften var han dog stadig mærket af, og den første træning med landsholdet er ikke i Nicklas Bendtners hukommelse.

Nicklas Bendtner fik efterfølgende sin debut for landsholdet i en venskabskamp mod Polen, hvor angriberen scorede i en 2-0-sejr. I alt er han noteret for 81 landskampe i den røde og hvide trøje.