Beckham i sorg: 'Vi har mistet vores mentor'

 
David Beckham fik sin fodboldopvækst i Manchester United, hvor han udviklede sig til en verdensstjerne. Se her en kort video af hans tid i den engelske storklub. Fold sammen
Læs mere

'Vi har mistet vores mentor, vores træner, og den mand der skabte os.'

Sådan lyder det i et opslag på Instagram fra David Beckham. Torsdag meddelte Manchester United, at klubbens tidligere ungdomstræner Eric Harrison er død.

Han blev 81 år gammel, og hans død har påvirket blandt andet David Beckham, som trænede under Harrison i United-tiden. En mand, som han holdt meget af.

'Han lærte os, hvordan man spillede, hvordan man aldrig skal give op, hvor vigtigt det er at vinde de individuelle kampe, og hvad der skulle til for at spille for Manchester United,' skriver David Beckham i opslaget. Han fortæller, hvordan Eric Harrison altid var meget på, når han var på træningsbanen. Han betød meget for spillerne.

'Jeg kan stadig høre ham råbe 'ikke flere Hollywood-afleveringer!'', skriver David Beckham, der også i sin Instagram-story har delt adskillige billeder for at mindes Harrison.

Han mindes, hvordan Eric Harrison var stolt af sine spillere, men han var også en bestemt herre.

'Jeg kan stadig se ham for mig, når vi spillede på The Cliff. Han kiggede ned på os enten med et stolt smil, eller også hørte du et hårdt bank på ruden fra hans knytnæve, og så vidste du, han ville være der når som helst for at fortælle mig på den mest høflige måde, at jeg skulle stoppe med de afleveringer,' skriver David Beckham.

Den i dag 43-årige englænder kom til Manchester Uniteds ungdomshold i 1991, og han spillede i den engelske storklub indtil 2003, hvor han skiftede til Real Madrid.

David Beckham afslutter sit opslag med ordene:

'Vigtigst af alt lærte han os at arbejde hårdt og respektere hinanden både på og udenfor banen. Vi vil aldrig glemme de lektioner, han gav os i livet. Eric, vi elsker dig og skylder dig alt,' skriver David Beckham til opslaget, hvor han har delt et billede, der ikke blot er af ham selv.

For på billedet - sammen med Eric Harrison - er også Paul Scholes, Ryan Giggs, Phil Neville, Nicky Butt og Gary Neville. Spillerne, der kaldes 'class of 92', og flere af dem har da også delt et opslag for at hylde Eric Harrison, der i 2014 blev ramt af demens. For netop den årgang var noget særligt i Manchester United.

'Årgangen 1992 var et højdepunkt i hans (Harrison, red.) trænerkarriere, men alle de unge spillere der brød igennem dengang vil huske den betydning, han har haft for deres karrierer, og den karakter han skabte i dem. Han gjorde dem til gode mennesker,' skriver Manchester United på klubbens hjemmeside.