Barcelona jagter udesejr lørdag uden Messi

Lionel Messi bliver sparet mod Getafe lørdag, mens man i Barcelona håber, at stjernen er klar i kommende uge.

Lionel Messi måtte lade sig udskifte i tirsdagens opgør mellem Barcelona og Villarreal. Albert Gea/Reuters Fold sammen
Læs mere

FC Barcelona har stadig den første udesejr til gode i sæsonen, og lørdag gør det spanske mesterhold endnu et forsøg ude mod Getafe.

Her kommer Barcelona på besøg i opgøret i Primera Division, og det bliver igen uden superstjernen Lionel Messi, der måtte lade sig udskifte tirsdag.

- Jeg ved ikke, hvor længe han er ude, vi håber bare, at han snart er tilbage. Det er ikke alvorligt. Det er en mindre overbelastning, men vi vil se, hvordan han har det i næste uge, siger Barcelona-træner Ernesto Valverde ifølge Reuters.

Lionel Messi lod sig udskifte i pausen i 2-1-sejren tirsdag.

Han var skadet i sæsonstarten, men kom så tilbage i nogle kampe, og nu er han altså ude igen, inden Barcelona i næste uge møder Inter i Champions League, mens det gælder mødet med Sevilla i ligaen i weekenden efter.

- Hvis han kommer hurtigt tilbage, så er det et boost for os. Hvis han ikke gør, så mangler vi en fuldstændig afgørende spiller, siger Valverde.

Barcelona har haltet en del i indledningen på den nye sæson og ligger i øjeblikket fire point efter Real Madrid, som topper rækken.

Barcelona har specielt på udebane haft det svært, og det er i ligaen blevet til nederlag mod Athletic Bilbao og Granada, mens Barcelona ude fik uafgjort mod Osasuna.

I Champions League indledte Barcelona gruppespillet med 0-0 ude mod Borussia Dortmund.

- Vi er ikke nervøse, men alle bliver ved med at tale om det, så det tyder på, at vi må vinde på udebane jo før jo bedre for at stoppe snakken.

- Det er rigtigt, at vi ikke har vundet ude endnu, men vi har ikke spillet godt på udebane, og de to ting følges ofte ad.

- Vi bliver nødt til at hæve niveauet ude, og vi har en god mulighed mod Getafe, som vil presse os og tvinge os til at grave dybt, siger Valverde.

Opgøret lørdag mellem Getafe og Barcelona spilles klokken 16.

Lørdag aften er der lokalopgør mellem Atlético Madrid og Real Madrid.

/ritzau/