B.T. afslører: Dansk toptræner anklager sine spillere for matchfixing

Det var ikke et helt normalt møde, som FC Roskilde-manager Christian Lønstrup havde med sine spillere mandag. På tavlen stod der kun en ting: ‘matchfixing’.

1. divisionsholdet tabte søndag 1-2 til Lyngby på to Lyngby-mål i de sidste ti minutter. Da kampen skulle evalueres dagen efter, var temaet pludselig matchfixing. Det fortæller flere kilder til B.T.

På mødet anklagede mødeleder Christian Lønstrup flere unavngivne spillere for at have ‘fixet’ kampen, der havde stor betydning i FC Roskildes kamp mod nedrykning. Det fik spillerne helt op i det røde felt.

Manageren fortalte foran trup, ledere og stab, at han havde beviser for anklagerne. Spillerne bad herefter den tidligere Helsingør-træner om at fremlægge disse beviser, men dét ønske blev ikke opfyldt.

Sagen har sendt chokbølger gennem klubben og spillertruppen, og både Spillerforeningen, DBU og spilleselsskabet Danske Spil er nu involveret.

»Vi har talt med spillerne, og vi er ved at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det hele, efter det møde blev holdt i går,« siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland, til B.T.

Da B.T. tirsdag ringede rundt til flere fra FC Roskildes spillertrup, var beskeden samstemmende: ‘Ring til Carsten Salomonsen’.

I FC Roskilde bekræfter ejer Carsten Salomonsen, at man er gået i gang med en undersøgelse af, hvorvidt kampen mod Lyngby har været matchfixet.

»Vi er i gang med Danske Spil og DBU lige nu, og det ser ud til, at der intet er i det. De er ved at køre det hele igennem. Jeg er tilbage inden for en time til halvanden. Der har jeg fået svar. Hvis der ikke er noget i det, er det åndssvagt at starte noget vanvittigt op, hvis det bare er et rygte, som jeg tror, at det er,« siger Carsten Salomonsen til B.T.

Der var tirsdag formiddag bestyrelsesmøde i FC Roskilde. Senere tirsdag skal Spillerforeningen mødes med spillerne fra FC Roskilde.

B.T. har været i kontakt med FC Roskilde-manager Christian Lønstrup, men han har ingen kommentarer.