Atletico Madrid i chok: Klubikon indrømmer pædofili

Fernando Torres har hyldet ham og kaldt Manuel Brinas for den direkte årsag til, at Torres nåede toppen. Men i de her dage er det ikke hyldest, der vælter ned over det 88-årige Atletico Madrid-ikon.

Tværtimod.

Det er nemlig det stik modsatte, som har ramt Manuel Brinas, der er manden bag Atletico Madrids akademi og har fungeret som ungdomstræner for blandt andre Fernando Torres.

Brinas har ifølge den spanske avis El Pais indrømmet, at han i en periode mellem 1973 og 1975 seksuelt misbrugte et barn.

Ifølge offeret skulle Manuel Brinas have forgrebet sig flere gange på ham som barn på den ene og den anden måde, som ikke behøver nærmere beskrivelse her. Og Brinas har forklaret overgrebene med, at hans kæreste netop var død på daværende tidspunkt.

»Der skete ting på det tidspunkt, som var lidt underlige. Det var et uheld. Det var kun en eller to gange,« siger Manuel Brinas til El Pais.

Det har han ifølge avisen også sagt til offeret, som ringede Manuel Brinas op for et år siden for at få en forklaring. Men offeret mener altså, at det skete flere gange i de år.

Atletico Madrid har med det samme reageret på klubikonets indrømmelse.

»Vi fordømmer på det stærkeste denne type opførsel. Vi er chokerede, for gennem de år, Manuel Brinas har været tilknyttet akademiet, har der ikke været den mindste mistanke om sådan noget,« skriver Atletico Madrid i en pressemeddelse og lover, at man nu vil starte en undersøgelse.

Atletico Madrid startede en intern undersøgelse i går for at udelukke, at der har været en lignende begivenhed i de år, han var tilknyttet vores klub, skriver klubben.

Manuel Brinas er ikke en hr. hvem-som-helst i Atletico Madrid. Fernando Torres har hyldet ham, da han scorede sit mål nummer 100 i den rødhvide trøje, og da Alvaro Morata blev præsenteret på en lejeaftale i januar, var 88-årige Brinas også til stede.

Men Manuel Brinas eftermæle bliver næppe det samme efter de indrømmelser, som han nu er kommet med.