50 medaljer stjålet fra Guld Haralds montre: 'Jeg er dybt forarget'

I weekenden ventede der et ærgerligt syn for medarbejderne i Arena Nord i Frederikshavn.

I arenaen er der en montre med mange pokaler og medaljer, som den berømt fodboldspiller Harald Nielsen - også kendt som Guld-Harald - havde vundet.

Men nu er mere end 50 medaljer væk, skriver Nordjyske.

»Jeg er dybt forarget og helt uforstående overfor det. Hvad fanden vil de med det? Det har jo i bund og grund kun stor betydning for Familien Nielsen, siger direktør i Arena Nord Per Malmberg til Nordjyske.

Han spår, at røveriet fandt sted mellem den 12. og den 14. april, men det kan ikke ses på glasmontren, at der har været ubudne gæster.

»Der er i hvert fald en, der er kommet ind uden at ødelægge den. Det kan være, den ikke har været forsvarligt låst, men det ved vi ikke noget om,« siger Per Malmberg.

Han fortæller desuden, at Arena Nord er åbent uden bemanding adskillige timer om dagen, og at montren er populær blandt gæsterne. Efter røveriet er der på Facebook blevet udsendt en efterlysning, som kan ses i bunden af artiklen.

Harald Nielsen døde den 11. august 2015 i en alder af 73 år, og i juli 2018 blev en statue af ham afsløret foran Arena Nord i Frederikshavn.

Det var i netop Frederikshavn, Harald Nielsen startede med at spille fodbold, og det kastede som bekendt en flot karriere af sig.

Han vandt det italienske mesterskab med Bologna i 1964, og både det år og året forinden blev han topscorer. I 1967 skrev han så historie, da han blev solgt til Inter som den dyreste fodboldspiller nogensinde dengang, da klubben betalte seks millioner kroner for ham.

Også på landsholdet nåede Harald Nielsen at markere sig, da han nåede at spille 14 kampe i rødt og hvidt, ligesom han var med til at vinde OL-sølv i 1960.

Privat mødte han sit livs kærlighed, Rudi, der spillede Mie i 'Far til fire'-filmene. Parret mødtes under optagelserne til Far til fire med fuld musik, og de blev gift i 1963.