Flere hundrede i protest mod Israel

Mange var mødt op for at demonstrere mod Israel og kister på rad og række var stillet op på Rådhuspladsen i København som symbol på de mange civile tab blandt palæstinensere i Gaza.

Foto: Anreas Hagemann Bro
Politiet var mødt talstærkt op da der lørdag blev demonstreret foran den amerikanske ambasssade, men umiddelbart var der ikke optræk til ballade. Dette kunne ifølge politiet godt skyldes at demonstranterne ikke var mødt nær så mange op som forventet.

Mellem 1000 og 2000 mennesker: Så mange havde arrangørerne af den anmeldte demonstration vurderet ville møde op. Men antallet var ikke tilnærmelsesvis i den størrelsesorden. Politiet skønnede at ca. 250 var mødt op foran den amerikanske ambassade for at protestere mod Israels bombardementer i Gaza, der har kostet mange civile livet i den seneste tid.

- Der er dukket et par af de unge op som vi tidligere har haft anholdt i forbindelse med demonstrationer, men ikke i så stort omfang som vi havde regnet med, siger politiets indsatsleder til B.T.s reporter på stedet.

Efter demonstrationen foran ambassaden fortsatte demonstranterne til Christiansborg og herefter videre til Rådhuspladsen, hvor en masse kister var stillet op som symboler på de mange palæstinensere, der har mistet livet under konflikten mellem Israel og Hamas.