Værsgo: Varm sødsuppe til efterårsferien

Komedien »About Time« er så hjertevarm, at der ikke er brug for en varm sweater – selv på en kølig efterårsdag. Men den er også unødvendigt lang og uden nævneværdig spænding.

»About Time« er sød og hyggelig – men selv sødme og hygge kan blive kedeligt i længden. Her er det Domhnall Gleeson og Rachel McAdams. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Richard Curtis har med film som »Love Actually« og manuskriptet til »Notting Hill« for længst bevist sig som ganske ferm til at skrue en god romantisk komedie sammen. Måske derfor er hans nye film, »About Time«, lidt af en skuffelse.

Præmisen er der dog ikke en finger at sætte på – den er præcis så usandsynlig og fjollet, at den bliver sjov i sig selv. Tim Lake er helt almindelig og mere end en lille smule kejtet, især over for piger. Men da han bliver 21, fortæller hans far ham en hemmelighed, nemlig at alle mændene i Lake-familien er i stand til at rejse i tiden. Dog kun i deres egen historie (så der er ikke noget med at slå Hitler ihjel, som Lake Sr. bemærker), og kun tilbage – aldrig frem. Denne højst usædvanlige evne bruger Tim på en højst jordnær ting; at finde og vinde drømmekvinden, der hurtigt viser sig i skikkelse af søde Mary.

Der er masser af gode ideer, tanker og grin i »About Time« og ikke mindst godt skuespil af en veloplagt ensemblecast, der udover charmerende Domhnall Gleeson som Tim og Rachel McAdams som Mary også tæller Richard Curtis-favoritten Bill Nighy som Tims far.

Desværre kan selv godt skuespil og en skæv præmis ikke forhindre, at kedsomheden langsomt begynder at sætte ind efter den første time, hvor det er som om, filmen mister sit fokus. Tim har, på underholdende vis, vundet Mary, men der er stadig en hel time tilbage! Man tager sig i at vente på at katastrofen, den der for alvor skal få Tim til at bruge sin evne til noget, skal indfinde sig. Da den endelig gør, er det i en tandløs lightudgave.

Der er aldrig for alvor noget på spil i »About Time«, hvilket er filmens største problem. I klassikeren »En ny dag truer« skulle Bill Murray gentage den samme dag igen og igen, til han lærte at være et bedre menneske. Tim er allerede er godt menneske, der højst kan bruge tidshopperiet til lidt scorehjælp.

»About Time« er sød og ukompliceret. Den filmiske pendant til at blive placeret foran en lun pejs med en plaid og en kop te – hyggeligt, men lidt kedeligt i længden.

Hvad: »About Time«.
Instruktør: Richard Curtis.
Medvirkende
: Domnhall Gleeson, Rachel McAdams.
Hvor: Premiere over hele landet.