Ung pige i krise

Film: »Sig du elsker mig«: Tilsyneladende spiller det ingen rolle, at den 15-årige hovedperson Fatou i den svenske film »Sig du elsker mig« stammer fra Gambia og derfor er sort.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Hendes problem er derimod den oprivende situation, at hun under en fodboldkamp bliver brutalt voldtaget af to skolekammerater og traumatiseres så voldsomt, at hun i stedet for at melde overgrebet til politiet stædigt benægter, at det overhovedet har fundet sted og helt absurd lader sine frustrationer gå ud over sin mest loyale veninde.

Alligevel ender det med en retssag, og det er alt sammen vældig ubehageligt og givetvis pinefuldt tæt på virkeligheden uden af den grund at virke overrumplende originalt - filmen er i slægt med svenske værker som »Fucking Åmål« og især »Ketchup-effekten«, men Daniel Fridells socialrealistiske skildring af ungdommens grusomme ubetænksomhed løftes dog af sine totalt overbevisende typer, ikke mindst Haddy Jallow som den påén gang sårbart forpinte og aggressivt trodsige Fatou.

»Sig du elsker mig«: (»Säg att du älskar mig«). Svensk film, instrueret af Daniel Fridell. En time og 31 min.. Tilladt over 15 år. Palads og Vester Vov Vov i København samt Øst for Paradis i Århus og Café Biografen i Odense.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse