Ulven kommer

Uanset hvor meget der råbes ’ulven kommer’ i ”Ulv i fåreklæder”, bibringer den hektiske animationsfilm ikke nyt på et marked, der i forvejen er oversvømmet.

Læs mere
Fold sammen

Bag de danske stemmer i ”Ulv i fåreklæder” gemmer sig en russisk animationsfilm, men det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Snart sagt alt i filmen ligner en kopi, af noget vi har set mere end hundrede gange før i amerikanske animationsfilm som for eksempel ”Løvernes konge” for blot at nævne den mest oplagte reference.

Historien om ulven Grå der trylles om en til en vædder, netop som han står overfor at kunne overtage tronen i sin flok, byder på et par enkelte poetiske øjeblikke, men de drukner hurtigt i larmende slapstick. De banale replikker er typisk afleveret hinsides det kække og det er svært at finde noget som helst originalt i en animationsfilm på et marked, hvor vi får flere og flere af slagsen.

Den russiske egenart består formentlig kun i brugen af ulve, får og væddere, som de dyr børnene skal identificere sig med på filmlærredet, men hvor mange børn har e fade tre dyr som fetisch? Jeg kender rundt regnet ingen.

Hvad: Ulv i fåreklæder. Hvem: Instruktør: Andrey Galat og Maxim Volkov. Danske stemmer: Simon Stenspil. Malte Milner Find, Thorbjørn Hummel, Pernille Hilgart. Hvor: Premiere over hele landet.