TV 2 spytter penge i Afdeling Q

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens populære krimiserie om Afdeling Q rykker nu et skridt nærmere. TV 2 og Zentropa har indgået et samarbejde, der skal sikre, at den første af fire film får biografpremiere i december 2013.

I 2012 er der blandt andet nyt fra krimiforfatteren Jussi Adler Olsen, der udkommer med femte bog i serien og Afd. Q. Arkivfoto: Kristoffer Juel Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netop som David Finchers amerikanske genindspilning af Stieg Larssons krimisucces, ‘Mænd der hader kvinder’ rammer biograferne, stjæler den danske krimihelt, Carl Mørck en del af opmærksomheden. TV 2 og filmselskabet Zentropa valgte nemlig premieredagen for ‘The Girl With The Dragon Tatoo’ til at offentliggøre et nyindgået samarbejde om filmatisering af forfatteren Jussi Adler-Olsens utroligt populære serie om Vicepolitikommissær Carl Mørck og Afdeling Q. Samarbejdet om de fire film bliver TV 2s hidtil største filmaftale og en kæmpe økonomisk satsning.

TV 2 har ifølge en udsendt pressemeddelelse, længe ledt efter en filmserie at investere i og Afdeling Q serien er “Lige i øjet,” som TV2s programchef Keld Reinicke siger i pressemeddelelsen. Zentropa har haft en filmatisering af Jussi Adler-Olsens thrillere på tegnebrættet et stykke tid, men med samarbejdsaftalen med TV 2 og den økonomiske saltvandsindsprøjtning, bliver planerne endeligt realiseret.

Jussi Adler-Olsen udtaler i samme pressemeddelelse:
“Jeg kniber mig i armen over mit held, for vi skal meget langt tilbage i filmhistorien for at finde et filmmiljø i Danmark med så mange blændende talenter og sikker en tæft for at bringe deres arbejde ud i verden. Afdeling Q-serien har fået sin perfekte platform. Og nu kniber jeg mig selv én gang til.”

Første film, der går i produktion bliver ‘Kvinden i Buret’, som også er den første bog i serien. Det bliver Mikkel Nørgaard, der kommer til at sidde i instruktørstolen. Den danske instruktør stod bag komediesuccessen, ‘Klovn The Movie’ og har blandt andet også instrueret afsnit af tv-serierne ‘Borgen’ og Anna Pihl’.

Manuskriptet til ‘Kvinden i Buret’ bliver skrevet af instruktøren og manuskriptforfatteren Nicolaj Arcel, som faktisk også var medforfatter på den svenske filmversion af ‘Mænd der hader kvinder’.

Jussi Adler-Olsens bogserie om Afdeling Q er udsendt fra 2007 til 2010 og har lagt både anmeldere og boglæsere for sine fødder i både ind- og udland. I Danmark er bøgerne solgt i mere end 1.250.000 eksemplarer og i Tyskland har serien gennem de seneste to år stået øverst på bogkøbernes indkøbslister.

‘Kvinden i Buret’ får dansk premiere i december 2013 og herefter kan man se frem til premiere på ’Fasandræberne’, ’Flaskepost fra P’ og ’Journal 64’ i henholdsvis 2014, 2015 og 2016.