Trylleri og tomhed

Opfølgeren til den originale "Now You See Me" er noget forvirret rod.

Læs mere
Fold sammen

Ret hurtigt er Hollywood klar med en opfølger til den interessante og originale »Now You See Me« fra 2013, hvor en flok Robin Hood-agtige tryllekunstnere var på spil.

Trylleri er fascinerende, men forsøget på at gentage kunststykket går aldrig helt godt. I fortsættelsen byder man hele tiden højere og hurtigere, og det ender med at kvæle de indledende fornøjelser. Woody Harelson spiller nu også sin egen tvillingebror, tryllenumrene bliver mere og mere urealistiske, og persongalleriet af gentlemansvindlere, FBI-folk, onde skurke og megaonde skurke drejes efter for godt befindende i hvilken som helst retning, blot for at man er i stand til at fyre overraskelser af.

Live er et tryllenumre næsten altid fascinerende, men på et filmlærred bliver det hele lidt for taknemmeligt, fordi bedraget kan ligge i den måde scenerne klippes på. Det er ærgerligt, at magien i en lovende filmserie sættes over styr til fordel for tegneserieturbulens, toptunet timing og dermed tomhed.

Hvad: Now You See Me 2. Hvem: Instruktør: Jon M Chu. Medvirkende: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Lizzy Caplan, Woody Harelson, Daniel Radcliffe. Hvor: Premiere i København og Aarhus.