Tre sæsoner mere af ”Mad Men” på skinner

Efter lange og trange forhandlinger skulle det nu være sikkert og vist: I foråret 2012 vises ”Mad Men” sæson fem med 13 afsnit på amerikansk TV, og der er også skrevet kontrakt om en sekser og en syver.

Tv-serien Mad Men om reklamemanden Don Draper og reklamebranchen i New York i 60'erne og 70'erne fik en Golden Globe for bedste tv-serie. Sæson 4 er på vej til Danmark, og nu har bagmændene bilagt stridigheder, så sæson fem kan optages. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

30 millioner dollars. Så meget skal manden bag TV-serien ”Mad Men” have fået for at skrive videre på løjerne om medarbejderne på et Manhattan-reklamebureau i 60'erne. Dermed er sæson fem, seks og en option på også at skrive en sæson syv i hus, skriver New York Times.

Matthew Weiner, seriens skaber og manuskriptforfatter har i måneder forhandlet med produktionsselskabet Lionsgate og TV-netværket AMC om betingelserne for at fortsætte den populære serie.

Herhjemme har TV-kanalen TV3 Puls netop haft premiere på sæson fire, og den danske distributør af serien på dvd har indtil videre solgt 70.000 eksemplarer af de første tre sæsoner. Dertil skal lægges et ukendt antal der købt over nettet.
 
”Mad Men”s fremtid har været usikker siden oktober 2010, hvor fjerde sæson sluttede, og Matthew Weiners kontrakt udløb.
 
Matthew Weiner sagde i et interview tidligere på ugen, at AMC  forlangte at de kommende afsnit skulle have færre medvirkende, og at der skulle skæres i længden af afsnittene. Men den strid er nu blevet bilagt i en fart.

Således må der ikke skæres i antal medvirkende ud fra økonomiske betragtninger, men udelukkende kunstneriske. Og bortset fra første og sidste afsnit i hver sæson bliver spilletiden skåret ned fra den nuværende længde på 47 minutter til 45 i TV-versionen, skriver New York Times.