Tre interessante krukker

De tre modedesignere Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld og Valentino er/var vidt forskellige, når det gælder talent og udtryk, men deres livsvilkår og livshistorier har mange ligheder.

»Fashion Collection« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver tydeligt, når tre film om dem ses i sammenhæng, som der er mulighed for i »Fashion Collection« - en godbid af tre interessante film i et bokssæt, der er set på nettet til mindre end 200 kr.

Et røverkøb for modenørder. Geniale, følsomme og selvdestruktive YSL er først portrætteret efter sin død, og det er for en stor del via livsledsageren Pierre Bergés udsagn. Manglen på klip med den sky modemand opvejes af andre interviews, og set i relation til de to film om Valentino og Lagerfeld, der begge lever, står filmen uden hovedperson distancen.

Ganske enkelt fordi de to nulevende modekonger ikke lader filmholdet komme helt ind under huden på dem. Det er myten, der forsøges genfortalt. Heldigvis slår selvhøjtideligheden sprækker, når Lagerfeld taler om sin mor, eller Valentino mundhugges med sin livsledsager, der også er formand for bestyrelsen i hans selskab.

Tre interessante film om tre meget dygtige krukker, som man ønsker faldt på gulvet for øjnene af os.