»The Hunger Games«: Fuld smæk på sidste kapitel

»The Hunger Games: Mockingjay Part 2« afslutter serien med et actionfyldt brag.

Jennifer Lawrence holder endnu engang flitsbuen spændt som den modvillige revolutionsheltinde Katniss Everdeen. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»The Hunger Games« fra 2012, baseret på den første bog i Suzanne Collings bogserie, blev en bragende succes, der gjorde Young Adult Dystopia til årtiets hotteste genre blandt det unge publikum. Jennifer Lawrence var et hit i rollen som Katniss, der modvilligt bliver modstandsheltinde, efter at have vundet The Hunger Games, et perverst og dødbringende realityshow, opfundet af Panems diktatoriske præsident Snow med det formål at underholde såvel som undertrykke folket.

Tempoet og spændingen blev holdt i »The Hunger Games: Catching Fire« fra 2013, men i »The Mockingjay Part 1« fra sidste år gik det galt. Det endegyldige opgør lod vente på sig. Og vente.

Nu kommer det så endelig i »Mockingjay Part 2« – og hvilket opgør. Der er ikke sparet på effekterne i en hæsblæsende jagt gennem Capitols øde gader, hvor præsident Snow har opsat en række udspekulerede, og ganske imponerende, dødsfælder, for at gøre det af med Katniss og hendes oprørshær, der bliver tvunget til at flygte ned i byens kloakker, hvor endnu mere grufulde prøvelser, som taget ud af en horrorfilm, venter. »Mockingjay Part 2« er en mørkere film end de foregående.

Her er, stort set, ikke nogen flamboyante kostumer og feststemning som i de første film, kun kold, kynisk kamp for overlevelse. Selv ikke kærlighedstrekanten mellem Katniss og hendes to bejlere Gale og Peeta får lov at ulme mere end højst nødvendigt. Alt er sat ind på at drive historien frem mod det uundgåelige opgør mellem Katniss og Snow. Heldigvis er Jennifer Lawrence stadig et solidt holdepunkt, for oprørshæren, de øvrige karakterer og os ude i biografsæderne. Hun kæmper indædt, modigt og med alle midler, men uden at miste den skrøbelighed og menneskelighed der gør, at vi så uendeligt gerne vil have, at det hele lykkes for hende – både krigen og kærligheden.

Hvad: »The Hunger Games: Mockingjay Part 2«

Hvem: Instruktion: Francis Lawrence. Medvirkende: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson m.fl.

Hvor: Premiere over hele landet.