Sympatisk og forudsigelig film om lesbisk betjent med kræft

Skuespillerne er dygtige, og sagen er god, men filmen ejer ikke skyggen af drama.

Juliane Moore og Ellen Page er stærke skuespillere, men »Freeheld« om den kræftramte lesbiske politi-betjent og hendes unge kæreste bliver aldrig rigtig god. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Laurel Hester (Julianne Moore) har 23 års erfaring som politibetjent, men hun skjuler for verden, at hun er lesbisk. Da hun møder unge Stacie (Ellen Page), der aldersmæssigt kunne være hendes datter, er det på tide, at hun kommer ud af skabet.

I »Freeheld« befinder bi os midt i 00erne i en mindre amerikansk by, hvor tolerancen overfor lesbiske ikke er stor, så de to køber et hus et godt stykke væk fra politistationen. Men så bliver Laurel syg af kræft, og selv om Stacie og hun har indgået registreret partnerskab, er det ikke nok til, at Stacie kan arve Laurels pensionsopsparing. Og det er en hård kamp at kæmpe for den slags uretfærdigheder, når man er dødeligt syg.

Skuespillerne er gode, og sagen er såre sympatisk, men filmen ejer ikke skyggen af drama i første del, og der køres for meget på pensionsdetaljerne, og historien bredes for lidt ud i ligestillingens navn.

Anden del forbliver temmelig forudsigelig. Også fordi der er tale om en historie fra det virkelig liv, som man ved, hvordan ender.

Hvad: Freeheld. Hvem: Instruktør: Peter Sollett. Medvirkende: Juliane Moore, Ellen Page, Michael Shannon. Hvor: Premiere i Empire i København, Øst for Paradis i Århus, Café Biografen i Odense og Nicolai Bio i Kolding.