Supersexet strigle

Christina Hendricks, der nu kan nydes i fjerde sæson af TV-serien Mad Men, er fortidens kvindeideal i dag.

Christina Hendricks Fold sammen
Læs mere
Foto: Danny Moloshok/Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Damn! Damn, hun er hot!

I anledning af premieren på fjerde sæson af Mad Men er der kulturaften om TV-serien på Louisiana og ovenstående udbrud kommer fra den unge mand ved siden af Berlingskes udsendte. På storskærmen er Christina Hendricks’ rolle, sekretæren Joan Holloway, netop svajet ned af gangen på reklamebureauet Sterling Cooper og har formået at fange alle herrernes opmærksomhed. Både på skærmen og i salen på Louisiana.

Mad Men udspiller sig i 1960ernes New York, og Hendricks’ frodige figur lever da også mere op til datidens end nutidens noget slankere kvindeideal. Hvilket ikke har forhindret hende i at blive seriens blikfang og Hollywoods nye store sexsymbol, og der er kommet betydelig mere fokus på Marilyn Monroe-looket efter at Mad Men og Hendricks er begyndt at rulle over skærmen i de små stuer.

Storbritanniens ligestillingsminister, Lynne Featherstone, har endda fremhævet Hendricks timeglasfigur og sagt at »vi har brug for flere rollemodeller som hende.«

Hendricks, der arbejdede som model, da hun var teenager, har medvirket i en lang række TV-serier, dog sjældent i længere tid af gangen, samt et par film, og sekretæren Joan Holloway falder i tråd med mange af hendes tidligere roller, som den snu kvinde, der med et blik, en koket bevægelse eller sin blotte tilstedeværelse fordrejer hovedet på alle mændene.

»Joan kan gennemskue alle, men måske ikke sig selv,« som Martin Krasnik siger om Hendricks rolle. Han er en del af panelet på Louisiana og er til anledningen selvfølgelig klædt lige så ulasteligt som seriens alfahan, Don Draper.

Selv om Christina Hendricks efterhånden har været på skærmen i en del år, er det i rollen som Joan Holloway, at hun har fået sit store gennembrud, og det afspejler sig på hendes CV. Hvor hun tidligere for det meste havde mindre roller i TV-serier, står filmrollerne nu i kø. Hun medvirker f.eks. i Nicolas Winding Refns kommende film, Drive, hvor hun spiller over for navne som Ron Perlman og Ryan Gosling.

Ud over sin figur og sin udstråling er Hendricks kendt for sit røde hår. Sandheden er, at hun fra naturens hånd er blondine, men hun har farvet håret, fra hun var ti år gammel. Hun ville utvivlsomt også være en smuk blondine, men når man ser Joan Holloway svaje ned ad gangen hos reklamebureauet Sterling Cooper, er man meget glad for hendes beslutning.

Som Martin Krasnik beskriver Joan Holloway: »Hun er luder og madonna i én person. Kan det blive bedre?«