Sidste nat med kliken

»Himlen over Havana« er et rigtigt snakkestykke, hvor gamle venner skiftes til at komme med erindringer og bekendelser, der kaster nyt lys på en række kapitler i deres og Cubas betændte fortid.

»Himlen over Havana« er et rigtigt snakkestykke, hvor de gamle venner skiftes til at komme med erindringer og bekendelser. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Himlen over Havana« er en klog film med et melankolsk hjerte, der dog kræver lidt tålmodighed af sin tilskuer.

Franske Laurent Cantet, der her er på udebane i Cuba, er en mester i at fange liv og dybde i tilsyneladende hverdagssituationer. Det gør han også i »Himlen over Havana«, der handler om fem midaldrende ungdomsvenner, der mødes på et tag under Havanas aftensol i anledning af forfatteren Amadeos hjemkomst efter 16 år i eksil i Spanien.

En aften, der bliver anledning til dybe dyk ned i den fælles fortid fyldt med hemmeligheder, uudtalte anklager og ikke mindst skuffelser og knuste drømme. For intet blev, som de engang forestillede sig.

»Himlen over Havana« er et rigtigt snakkestykke, hvor de gamle venner skiftes til at komme med erindringer og bekendelser, der kaster nyt lys på en række kapitler i deres og Cubas betændte fortid.

Heldigvis bliver det lidt stive i konstruktionen ophævet af en tilsvarende skarphed i skuespillet, der gør de fem karakterer levende og deres skæbner både rørende, oprørende og tankevækkende.

Hvad: »Himlen over Havana«.

Hvem: Instruktør: Laurent Cantet. Medvirkende: Néstor Jiménez, Isabel Santos.

Hvor: Premiere i udvalgte biografer landet over.