Sex and the City 2 er et jammerligt udsalg

Den længe ventede to'er er en pinsel at komme igennem. Læs, hvad den samlede danske anmelderskare kalder Sex and the City 2.

Sarah Jessica-Parker, Kristin Davis, Kim Cattrall og Cynthia Nixon til premieren på Sex and the City 2 i London 27. maj. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAX NASH

I aftes var der gallapremiere på den længe ventede Sex and the City 2, og i dag falder dommen i landets aviser. De kvindelige anmeldere føler sig svigtet. Skuffet. Snydt. Men målt ud fra forhåndsinteresse er publikum ligeglade. Her er, hvad anmelderne mener (så er du advaret) :

»Sex and the City er gået fra banebrydende til tåkrummende på rekordtid. Det hele er fremstillet så jammerligt uvedkommende, at det næsten bliver pinsomt,« skriver Jyllands-Postens Katrine Sommer Boysen. To stjerner ud af seks.

Sex and the City har med ét slag mistet den status, der indtil nu har bevirket, at kvinder i alle aldre og fra alle verdenshjørner har hyldet fænomenet i en sådan grad, at de fire kvinder fra serien og filmene har kunnet gå på vandet.

Fra ung og single til gammel og sat
Serien, som bestod af 94 afsnit, handlede i grove træk om fire singleveninder, der ledte efter kærligheden, imens de levede interessante liv med spændende job, vilde fester og - frem for alt - dybe samtaler, som kun veninder kan dele.

Det sidste afsnit sluttede, som alle håbede på: Hver især fandt de kærligheden og levede lykkeligt til deres dages ende. Men så kom den første film. Her blev lykken smadret, for derefter at blive genskabt, så alle atter kunne få den lykkelige afslutning.

Og nu to'eren. Hvor Charlotte synes, det er hårdt at være mor, Miranda har problemer på jobbet, Samantha kæmper mod alderen, og Carrie er begyndt at føle, at »happy ever after« er trivielt.

»Carries krise, som i korte træk er en angst for at blive for sat i sit forhold til Big, er udtryk for en totalt forkælet tilværelse, hvor alle materielle drømme for længst er indfriet og erstattet af en ucharmerende, konfliktsøgende rastløshed,« skriver Politikens Sophie Engberg Sonne og giver filmen to stjerner.

Det samme gør Berlingske Tidendes Iben Albinus, som kalder fiaskoen for »en ørkenvandring i mærkevarer, som forekommer særdeles pinligt i en alt for lang spillefilm.«

»Horribelt er det, at Carrie Bradshaw, ikonet på den reflekterende kvinde, reduceres til Mrs. Preston, helt bogstaveligt,« skriver Albinus.

Drukner i mode og platheder
Det meste af filmen finder sted i Abu Dhabi, og ikke i New York, som ellers altid har spillet en slags femte hovedrolle i serien. Madison Avenue og taxaerne er skiftet ud med ørkensand og kameler, men skoene er stadig af mærket Manolo Blahnik og hælene sylespidse.

Anmelderne kalder det »plat« og »pinligt«.

Ekstra Bladets anmelder, Kirstine Krefeld, skriver: »Filmen drukner i tøj- og sceneskift, pinlige platheder og banale betragtninger. De fire veninder er gået fra at være søgende singler til at blive »desperate housewives« og flygter med glæde, da de bliver inviteret til Abu Dhabi.«

»Carrie og co. sælger ud!« skriver gratisavisen 24timer og giver filmen én stjerne, mens Informations Liselotte Michelsen kalder filmens fire karakterer for »barbiedukker uden jordforbindelse«.

Den eneste hane i hønsehuset
Den eneste mand i anmelderskaren, B.T.s Henning Høeg, kan til gengæld godt finde noget positivt at sige om filmen og giver den hele fire stjerner.

»Selvfølgelig er Manhattan-pigernes luksus-besøg i Abu Dhabi på overfladen både latterligt og fordummende. Men selv om pigerne stadig lever et liv i en luksus, der i disse nedgangstider kan virke direkte frastødende, så er deres problemer slet ikke uvedkommende

Han mener, Carrie Bradshaw har udviklet sig fra at være en »kronisk brokkebitch til at være den langt mere afklarede kvinde, vi møder i filmens slutning.«

Sex and the City 2 Trailer: