Rørende møde mellem film-legender

Det er en udelt fornøjelse at betragte Gérard Depardieu og Isabelle Huppert folde sig ud i rollerne som et tidligere ægtepar, hvis søn begik selvmord.

Isabelle Huppert og Gérard Depardieu i »Valley of Love«- Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Det er efterhånden 36 år siden, Gérard Depardieu og Isabelle Huppert sidst delte lærred i Maurice Pialats »Loulou«. Nu genforenes de i Guillaume Nicloux’ »Valley of Love« som det tidligere ægtepar Gérard og Isabelle, der ikke har set hinanden i årevis, men nu mødes i Death Valley, USA.

I sit selvmordsbrev bad deres søn, Michael, dem nemlig om at indfinde sig netop her, netop nu – med løfte om, at de så ville få ham at se igen. Hvordan er det muligt? Hvad er meningen? Det funderer Gérard og Isabelle over, mens de genfinder hinanden gennem de sår og sprækker, tiden har skabt i og imellem dem.

Det er en udelt fornøjelse at betragte to så dygtige skuespillere folde sig ud – sårbare, slidte af livet, men samtidig komfortable med hinanden som det tidligere ægtepar, de spiller. Fulde af nuancer, levet liv og tilværelsens til tider ulidelige melankoli.

Det ændrer dog desværre ikke på, at »Valley of Love« forbliver irriterende uforløst. Et metafysisk lag virker påklistret og trækker opmærksomheden væk fra det sorgarbejde over tabet af sønnen, kærligheden og de – spildte – år, der aldrig kommer tilbage, som er filmens bankende hjerte. Louise Kidde Sauntved

Hvad: Valley of Love. Hvem: Instruktør: Guillaume Nicloux. Medvirkende: Gérard Depardieu, Isabelle Huppert. Hvor: Udvalgte biografer over hele landet.