Radcliffe i klassisk gyser

Lad mig bare svare på det vigtigste spørgsmål først. Kan Daniel Radcliffe overleve som skuespiller uden for Harry Potter-universet? Det umiddelbare og enkle svar er »ja«.

Harry Potter- skuespilleren Daniel Radcliffe i en ny rolle som advokat i gyserfilmen »The Woman in Black«. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har ikke meget farve i rollen som advokat i sorg, men han går sømløst ind i et ensemble med så knaldgode skuespillere som Ciaràn Hinds og Janet McTeer. Det er i øvrigt skuespillerne, der hjælper meget med til, at man tror på en forholdsvis enkel gyserhistorie.

Traumatiseret ung advokat sendes på skummel opgave på en lillebitte ø, der en gang i døgnet afsondres fra omverdenen på grund af tidevandet. Af og til huserer der også en uhyggeligt livagtig kvinde klædt i sort.

Med et langsomt optræk og fint hold på både løse chok og falske alarmer fik instruktøren mig til at hoppe i sædet hvert femte minut. Han er ferm til at bearbejde sanserne med ret få virkemidler og pittoreske victorianske kulisser. I »The Woman in Black« formår man også at løse det for gyserfilm så ofte presserende problem at lade være med at overstyre afslutningen.