Prinsessen der blev snigmorder

Billedskøn taiwanesisk kampsports-film med ligeså billedskønne Shi Qi som prinsessen, der bliver oplært til morder.

Shi Qi som morder-prinsessen Yinnniang. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Taiwanesiske Hou Hsiao-Hsiens »The Assassin«, der vandt prisen for Bedste Instruktør ved sidste års Cannes filmfestival, er en oplevelse for alle sanser.

Med udgangspunkt i en roman fra Tang-dynastiet fortæller han historien om prinsessen Yinniang, der blev sendt bort som barn og optrænet som snigmorder. Da hun som voksen vender tilbage til fødeegnen, får hun imidlertid meget svært ved at udføre sin dræbermission, der involveret mennesker, der engang stod hende nær – men også knuste hendes hjerte.

»The Assassin« er Hou Hsiao-Hsiens første martial arts-film, men den adskiller sig fra de fleste film i genren ved at have endog rigtigt meget dybde bag de flotte kampscener. Yinniang er en fabelagtig anti-heltinde, hvis eksistentielle kvaler er dybt rørende. Og så er hun, i skikkelse af Shi Qi, lige så billedskøn som filmen som helhed. Hvert eneste billede er gennemkomponeret og fyldt med en melankolsk stemning af fortrydelse og sorg over det, der kunne have været – smukt fanget ind af Hou Hsiao-Hsiens faste fotograf, Mark Lee Ping Bing.

»The Assassin« er i øvrigt den første af den taiwanesiske mesters film, der kommer op i de danske biografer – heldigvis, for så skønne billeder bør nydes i stort format!

Hvad: »The Assassin«. Hvem: Instruktør Hou Hsiao-Hsien. Medvirkende: Shu Qi, Chang Chen. Hvor: Premiere i udvalgte biografer