Panik og nysgerrighed

Michael Madsens idé om at lave dokumentarfilm om, hvad der vil ske, hvis intelligent liv fra rummet kommer til jorden er original. Så original at den er svær at illustrere. Vi er nemlig langt fra alskens science-fiction film her.

»The Visit« er bygget op af udsagn fra en stribe eksperter, der gætter på, hvordan sådan et møde vil blive. Hvad er de juridiske konsekvenser og hvordan vil det mon forholde sig med den panik og angst, et besøg på jorden vil skabe, contra den nysgerrighed og glæde der vil opstå? Vil vi gå i panik, eller vil vi bare gerne have besvaret en stribe spørgsmål som: »Hvad gør Jer lykkelige?« eller »Kan I fortælle noget om os, som vi ikke selv ved?«

Eksperterne fra FNs kontor for anliggender vedrørende det ydre rum og de andre eksperter taler til kameraet. Det virker.

Jeg er mere usikker på den måde Michael Madsen forsøger at vise, hvordan en fremmed fra rummet vil se på os. Med mange slow-motion-billedfriser af mennesker på gader og stræder og en omvandrende skikkelse i rumdragt.

Det virker desværre prætentiøst et godt stykke af vejen, men filmens idé er dog så stærk, at den sejrer i sidste ende. I det mindste for et smalt og nørdet publikum.

Hvad: The Visit – An Alien Encounter.

Hvem: Instruktør: Michael Madsen.

Hvor: Premiere over hele landet i dag og derefter visning i større byer.