Oscar-succes genindtager biografen

Nattens Oscar-uddeling bød på en historisk sensation. Det har fået Nordisk Film til at gøre plads til årets store vinder. Allerede i aften kører filmen endnu engang.

Instruktøren Kathryn Bigelow blev den store vinder ved nattens Oscar-fest. Politik og køn er blandt forklaringerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I nat fik Kathryn Bigelow armene fulde med den eftertragtede Oscar-statuette. Ikke mindre end seks stykker indkasserede hendes film ”The Hurt Locker”.

Det har fået Nordisk Film til at handle hurtigt. De har gjort plads i københavnerbiografen Palads’ største sal, med plads til 589 biografgængere. Her vil de allerede fra i aften igen vise ”The Hurt Locker”. Det er på trods af, at den allerede er udkommet på DVD og Blu-ray.

Filmen, der følger en flok amerikanske bomberyddere under Irakkrigen, vandt for bedste film. Men det, der for alvor har skabt omtale, er statuetten for bedste instruktør. Kathryn Bigelow skriver historie på grund af sit køn. Det er nemlig første gang i Oscar-showets 82-årige levetid, at en kvinde bliver hyldet som bedste instruktør.

"The Hurt Locker" vandt desuden Oscar for bedste originale manuskript, lydredigering, lydmix og redigering.

Se trailer: Krigsfilmen, der slog Avatar