Oscar åbner døre for dansk film

Direktøren for Det Danske Filminstitut jubler over Susanne Biers Oscar. Den åbner nemlig døre for dansk film.

Hurra, siger Susanne Bier - og hele den danske filmverden. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Håbet har hele tiden været der for Henrik Bo Nielsen, der er direktør for Det Danske Filminstitut, men at Susanne Bier nu er indehaver af en Oscar, er alligevel næsten for godt til at være sandt.

Det er andet år i træk, at Danmark hiver en Oscar hjem, og Susanne Biers statuette i kategorien "Bedste Udenlandske Ikke-engelsksprogede Film" er ikke bare et kæmpe skulderklap til hende som instruktør, det er også et stort skridt for dansk film.

For selvom at det er Susanne Bier, der går hjem med statuetten, så giver hendes Oscar også dansk film en nemmere vej til det amerikanske marked, der kan være overordentligt svært at komme igennem til.

- Det er en voldsom markering for dansk film, og det sker på det helt rigtige tidspunkt, siger Henrik Bo Nielsen og forklarer:

- Det er en fantastisk timing, for én ting er, at der pludselig står nogle døre åbne, en anden ting er, at der også skal være nogle til at gå ind af dem, og det har vi i den danske filmindustri lige nu, siger han, og lægger ikke skjul på, hvor glad han er på Danmarks vegne.

- Det er en fantastisk start på året. Det er simpelthen så vildt, og det er den største fornøjelse, siger han.

/ritzau/