Ønskedyret og Klokkeblomst

Strømmen af selvstændige film om Klokkeblomst vil tilsyneladende ingen ende tage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Strømmen af selvstændige film om Klokkeblomst, der blev opfundet i den lange animationsfilm om Peter Pan tilbage i 1953, vil tilsyneladende ingen ende tage. Hvert år kommer der en ny film på fem kvarter til de mindste, hvori mottoet er varianter af »Tro, tillid og tryllestøv«.

Filmen er til piger mellem fire og syv år, og derfor kan man tage det helt roligt. »Ønskedyret«, der til at begynde med ser lidt ondt ud med sine lysende øjne, er naturligvis ikke så lidt af en bamse, når det kommer til stykket.

Hans ansigt ligner Stitch’ fra et helt andet Disney-univers til forveksling, så der er heller ikke den store originalitet på spil.

Selv om tryllestøv har en magisk effekt på omgivelserne, og selv om det gør sig godt på lærredet, er og bliver »Klokkeblomst og legenden om ønskedyret« et produkt fra Disneys samlebånd.

Det udelukker dog ikke, at målgruppen kan lade sig fascinere i fem kvarter og måske i yderligere en halv time, men så er flyveturene med Fauna, ønskedyret og en ny slags små forsvarsivrige feer formentlig også glemt.

Hvad: »Klokkeblomst og legenden om ønskedyret«. Hvem: Instruktør: Steve Loter. Hvor: Premiere over hele landet.

Den syvende selvstændige film om Klokkeblomst på syv år ligner sig selv. Et i orden produkt fra Disneys samlebånd. Foto: PR Fold sammen
Læs mere