Øj, der er meget larm af en øde ø at være

Mere hektisk end eksotisk hollandsk animationsversion af »Robinson Crusoe«

»Robinson Crusoe« – ligegyldig og ucharmerende. Foto: PR Fold sammen
Læs mere

Ofte efterspørger man som filmanmelder – eller som ansvarlig far eller mor til mindre børn – at vi får andet end amerikanske animationsfilm at se i biograferne. For at børnene kan få en alsidig filmkost. Hollandske »Robinson Crusoe« er desværre ikke løsningen.

Det er muligt, at den klassiske historie ikke har været animeret før, men det aktuelle forsøg – af folkene bag de to film om havskildpadden Samy – udfylder ikke hullet. Karakteranimationen er kluntet, dyrene opfører sig sindssygt hektisk, og alt i det velkendte univers er så karikeret, at filmen har svært ved at charmere. En underlødig og ligegyldig animationsfilm fra Europa er ikke svaret på bønnerne om noget mere eksotisk.

Belgiske Ben Stassen, der arbejder i Holland, formår heller ikke at overbevise om, at 3D er vejen frem i animationsfilm. Denne »Robinson Crusoe« med dyr burde man ikke spilde krudt på at sende i i biograferne, når der i forvejen er så stor en trængsel af film.

Hvad: Robinson Crusoe. Hvem: Instruktør: Vincent Kesteloot. Danske stemmer: Thomas Mygind, Peter Frödin, Hilda Heick, Keld Heick, Annette Heick. Hvor: Premiere over hele landet.