Nu kan du ligge ned i biografen

En ny københavnsk biograf håber på øget omsætning ved at fjerne 40 procent af stolene i sine sale.

Biografen i Herlev er i øjeblikket ved at blive udstyret med sæder. Fold sammen
Læs mere

Færre, men større stole.

Det er vejen til øget belægningsprocent, siger biografdirektør Henrik Obel, der om tre uger åbner en ny biograf i Herlev.

»Big Bio« får fyrre procent færre lænestole end standardbiografer, men til gengæld er stolene større og dybere, og kan lænes langt tilbage som flysæder på første klasse.

»Vi satser på, at nutidens publikum påskønner god komfort, og selvom det er med sommerfugle i maven, satser vi på, at det kan svare sig at indrette salene med de meget færre pladser,« siger biografdirektør for Big Bio, Henrik Obel.

Han stoler på, at mange vil påskønne at sæderne kan foldes ud fortil, så at man med biografens velsignelse kan få skoene op.

Alle siddepladser i de fem sale er indrettet med elektrisk styrede lædersæder, som gæsterne kan indstille til alt mellem oprejst til liggende position.

»Det gør godt at få benene op efter en lang arbejdsdag,« siger Henrik Obel.

Er du ikke bekymret for at folk falder i søvn, når de sidder så godt?

»Det må de skam gerne. Jeg falder selv let i søvn i biografmørket, hvis filmen er kedelig. Så må vi bare håbe, at der er nogen skubber til dem, hvis de snorker,« siger Henrik Obel.

At det kan være en god forretning at reducere antallet af sæder, har også været tanken hos  amerikanske biografkæde AMC, der iøjeblikket investerer 600 millioner dollars på at indrette biografsale på lignende vis.

AMC tager dog højere billetpriser, mens prisen i Herlev bliver den samme som andre danske biografer.

Formanden for Danske Biografer, Kim Pedersen, mener ikke, at luksussæderne nødvendigvis er en vej frem for alle danske biografer, da man ikke umiddelbart kan drage sammenligning mellem de amerikanske og danske biografers markedssituation.

- Dels er der i USA større volumen indenfor de forskellige publikumssegmenter og de amerikanske biografer er tilmed plaget af en gigantisk overkapacitet. Så hvad der kan give god mening i USA, giver ikke nødvendigvis god mening i Danmark, siger Kim Pedersen.

Ikke desto mindre påpeger han, at der findes enkelte biografsale i Danmark med luksussæder, for eksempel har Atlas biograferne i Rødovre og CinemaxX i Aarhus hver en enkelt sal fuldt udstyret med luksussæder, ligesom enkelte biografer har indsat enkelte rækker med luksusstole.

- Så jo, for enkelte biografer i Danmark kan det øjensynligt betale sig, siger Kim Pedersen.