Norsk bestseller bør blive filmhit

Humor og alvor går overrumplende godt hånd i hånd i "Kvinder i for store herreskjorter".

Inga Ibsdotter Lilleås er en fund i rollen som den 23-årige Gudrun. der utålmodigt venter på, at livet skal åbne sig for hende. Fold sammen
Læs mere

Selv hvis man ikke på forhånd vidste, at »Kvinder i for store herreskjorter« er baseret på en norsk bog, får man hurtigt færten af det. Meget i de let sammenflettede historier om tre kvinder i forskellige aldre handler om det skrevne ord.

Performancekunstneren Trine, der er sidst i 30’erne, har karrieren mere kær end et kommende barn, mens modne Agnes har haft skriveblokering i 40 år. Hovedpersonen Sigrid (Inga Ibsdotter Lilleaas) er kun 23 år og venter på en åbenbaring, der for alvor kan åbne livet for hende. Hun er eminent til at skrive, og chancen for at blomstre ser ud til at komme ved mødet med en midaldrende forfatter på promotiontur.

Humor og alvor går overrumplende godt hånd i hånd i den norske film, der er yderst morsom uden at give køb på alvoren. Livsfriserne er serveret med en overlegen musikalsk legelyst, der sammen med knivskarpe replikker og et veritabelt fund i hovedrollen som Sigrid får »Kvinder i for store herreskjorter« til at være den bedste norske film i danske biografer i umindelige tider.

Hvad: Kvinder i for store herreskjorter.

Hvem: Instruktør: Yngvild Sve Flikke.

Hvor: Premiere i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Klovborg og Jelling.