Ned ad mindernes alle med Tupac Shakur

Rekonstruktionen af rapperens korte, turbulente, succesrige og markante liv i musikbranchen med et meget brutalt endeligt er mere afbalanceret, end man havde lov til at håbe på.

Stillfoto fra All Eyez on Me

Absolut bedst ved spillefilmen om den Rapperen Tupac Shakur er, at den undgår halvt bagte konspirationsteorier om, hvem der kunne stå bag mordet på ham tilbage i 1996. Det fandt nemlig aldrig ud af hverken før eller siden. ”All Eyez on Me” er i stedet en balanceret rekonstruktion af Tupacs liv, der kun varede 25 år.

Hans mor var militant borgerrettighedsforkæmper, og hendes stolte kompromisløse holdning sad dybt i ham. På den ene side betød det, at han kom hurtigt frem med sine mange talenter for både at rappe og spille skuespil, mens han ikke mestrede andre sider af nøglen til succes. For eksempel passede han ikke på sine penge eller på at lade være med at omgås forskellige gangstertyper ligesom han kom i klammeri med loven adskillige gange.

Vi har altså at gøre med en rekonstruktion, hvor mindst tre elementer er virkeligt godt ramt. Musikken er Tupac Shakurs egen, så den sidder naturligvis i bullseye. Demetrius Shipp Jr. er samtidig et fund i hovedrollen. Ikke kun fordi han ligner Tupac, men fordi han kan bevæge sig som ham. Samtidig er de forskellige koncertsituationer godt gengivet.

En vis langsommelighed i fortællingen med gentagelser vil få lejlighedsfans til at smågabe, mens unge nysgerrige, der ikke var med da Tupac levede og gamle fans vil elske enten at lære noget om Tupac eller tage en tur ned ad mindernes allé.

Hvad: All Eyez on Me. Hvem: Instruktør: Benny Boom. Medvirkende: Demetrius Shipp Jr., Kat Graham, Sominic Santana. Hvor: Premiere over hele landet.