Når festen er forbi

I den franske film »Partygirl« er hovedpersonen Angelique kalkeret på en af de tre instruktørers egen mor på 60 år, som trods sin modne alder stadig er champagnepige på diskoteker.

Angelique er stadig champagnepige i en alder af 60 år. Hun overvejer at gå på pension, da en noget yngre mand frier til hende. Foto: PR
Læs mere
Fold sammen

Franske »Party Girl« er en spændende konstruktion. Hovedpersonen Angelique er kalkeret på en af de tre instruktørers egen mor på 60 år, som trods sin modne alder stadig er champagnepige på diskoteker i byen Lorraine i nærheden af den fransk-tyske grænse.

Man har taget hendes figur og job og så skrevet en historie, der handler om, at hun skal giftes med en af sine yngre kunder, der har været tilbeder gennem flere år.

Stemningen er autentisk, og selv om der stadig er kulør på spotlysene, er der dystert i hjørnerne. Mange spørgsmål melder sig. For eksempel om Angelique er en umoden, aparte festmokke eller blot et lidt sent udviklet og tvivlende gemyt?

Angelique er nemlig ikke helt sikker på, hvordan hun skal tackle ægteskabet eller bryllupsfesten, hvor fire børn fra tidligere forhold er inviteret.

Tonen i »Party Girl« er unik i retning af det autentiske, og denne mellemting mellem dokumentar og fiktion vil helt sikkert provokere. Samtidig lider filmen under, at hovedpersonen ikke er skuespiller. Angelique mangler ikke manerer, men hun mangler nuancer i sit udtryk.

Hvad: »Party Girl«. Hvem: Instruktør: Marie Amachoukeli, Claire Burger & Samuel Theis. Medvirkende: Angelique.Hvor: Premiere i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Kolding, Valby og Ishøj.