Mini-gangster i bushen

»Hunt for the Wilderpeople« er et vidunderligt morsomt drama om, hvordan de utilpassede nogle gange passer sammen.

Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste komedier er ikke særligt morsomme. Måske fordi den ensidige ambition om at fremkalde latter forkramper, fordummer eller anden måde hæmmer.

Måske er det også derfor, at de mest morsomme film er dem, der også vil noget andet end være morsomme. Som nu »Hunt for the Wilderpeople«, hvor drama og komedie vægtes lige højt i fortællingen om den tykke, forældreløse Rick. Han er kun 13, men har allerede boet på flere børnehjem og er heller ikke glad for at blive placeret hos Bella og hendes eddikesure mand, Hec.

De bor i et hus i den newzealandske bush, og da Ricky – der anser sig selv for en gangster in spe og døber sin hund Tupac – endelig finder sig til rette, dør Bella. Nu vil de sociale myndigheder have ham tilbage, og før Ricky og Hec ved af det, er de på flugt i vildnisset.

»Hunt for the Wilderpeople« er en fortælling om mennesker, der ikke passer ind, men paradoksalt nok passer sammen, og det kunne der komme en klæg, patos-osende historie ud af.

Men altså ikke i Taika Waititis film, hvor Julian Dennison er fortrinlig som Ricky, hvor Sam Neill indgyder troværdighed i Hec, og hvor replikkerne klinger rent og er fulde af morsomheder, der oftest går på kontrasten mellem naturen og Rickys urbane selvbillede. Vidunderligt.

Hvad: »Hunt for the Wilderpeople«
Hvem: Instruktør: Taika Waititi. Medvirkende: Sam Neill, Julian Dennison.
Hvor: Premiere over hele landet.