Mikael Persbrandt: Mads Mikkelsen er som en bror for mig

Den svenske stjerne nød at indspille western med sin danske kollega, men var næsten lige så skræmt af at ride som ved at synge, som han gør det i Pernille Fischer Christensens nye film.

ARKIVFOTO. Mads Mikkelsen og svenske Mikael Persbrandt under indspilningen af en dansk-svensk novellefilm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joachim Nywall
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske filmstjerne Mikael Persbrandt kender danskerne fra talløse film, heriblandt som den svenske superagent Hamilton og fra hans karrieres gennembrudsrolle som Gunvald Larsson i TV-serien “Beck”.

Snart vil man for første gang kunne opleve ham i den næsten vaskeægte western "The Salvation" (“næsten”, fordi den er indspillet i Sydafrika), hvor han blandt andet spiller overfor Mads Mikkelsen, og da Persbrandt talte med Berlingske under filmfestivalen i Berlin benyttede han lejligheden til at sende en hilsen til sin danske kollega, som han tydeligvis sætter pris på.

“Mads er som en bror for mig,” sagde Persbrandt, der var begejstret for at være med i cowboy-filmen, der er produceret af Zentropa.   

“Jeg så “High Chapparel” (amerikansk TV-serie om det vilde, vilde Vesten) som lille dreng i slutningen 1960erne, så det var med en barnlig glæde endelig at kunne tage cowboy-hatten på og sætte sig i sadlen. Det var et trip!” sagde Mikael Persbrandt, der beskrev sit udstyr i filmen: Pistol, riffel, bowiekniv og hest!

Selvom Persbrandt selv holder hest i Sverige, krævede rollen, at han måtte tage nogle ekstra øvetimer på den firbenede, hvilket han beskrev som næsten lige så angstprovokerende som at synge foran et publikum.

At give den som rocksanger er ligesom cowboyfilmen et nyt kapitel i Persbrandts karriere. Det gør han i den danske instruktør Pernille Fischer Christensens nye film ”En du elsker” som vises ved filmfestivalen i Berlin. Her spiller han en rockstjerne, der efter en succesfuld karriere i USA vender tilbage til Danmark for at indspille en plade med sin gamle producer (spillet af Trine Dyrholm). Ifølge instruktøren krævede sangdelen af rollen en vis overvindelse fra Persbrandts side.

“Mikael er ekstremt modig, synes jeg. Han har aldrig sunget før på film, men han åbnede helhjertet op for processen med at finde den stemme, han skulle synge med,” siger Pernille Fischer Christensen.

Under optagelserne blev fiktion og virkelighed blandet sammen, fortæller instruktøren. Trine Dyrholm, der har en sangkarriere bag sig og dansede i måneskinnet ved det Danske Melodi Grand Prix, var nemlig også en slags producer for Persbrandt under optagelserne. I fællesskab fik de to skuespillere skabt nogle rammer, der gjorde det lettere for den uprøvede svenske sanger at skulle træde op til mikrofonen.

“Persbrandt er et følsomt væsen. Trine kunne gøre ham tryg ved mikrofonen,” sagde Pernille Fischer Christensen.

Sangene til “En du elsker” er skrevet af Tina Dickow, der også bidrog til sangundervisningen under forberedelserne til filmen..

“En du elsker” har dansk premiere den 17. april.