Meryl Streep fyrer den af på elguitar i ny film

Meryl Streep er forrygende som halvgammel rockchick, der har lagt både stjernestatus og familieliv bag sig. Men desværre kan resten af Jonathan Demmes »Ricki and the Flash« ikke leve op til dens hårdtarbejdende heltinde.

Meryl Streep kan alt – også spille guitar og begå sig som en rigtig rock-mama – her med Rick Springfield. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meryl Streep, kvinden der kan alt, kan selvfølgelig også synge! I Jonathan Demmes »Ricki and the Flash« spiller hun el-guitar og synger klassisk rock, som havde hun aldrig bestilt andet end at stå på en barscene i blondetop og alt for mange halskæder.

Hun er Ricki Rendazzo – hvis virkelige navn er Linda – der for mange år siden forlod mand og tre børn for at blive rockstjerne. Det blev til en enkelt plade og mange knuste drømme, men hun synger stadig hver aften på den lokale bar, når jobbet som kassedame er overstået.

Da hendes eks-mand ringer og beder hende komme til Indianapolis, fordi deres datter har fået en post-skilsmissedepression, tager Ricki modvilligt afsted mod alt det, hun ellers har lagt bag sig – men kan man reparere forholdet til børn, man aldrig rigtig har været mor for?

Jonathan Demme har tidligere vist sin forkærlighed for musik i dokumentarfilm som »Stop Making Sense« og »Neil Young – Heart of Gold«. Derfor er det heller ikke så underligt, at det er i musikscenerne, at »Ricki and the Flash« lever og ånder.

 

De er, i modsætning til resten af filmen, optaget med håndholdt kamera og fulde af følelse, og det er en fornøjelse at opleve Meryl Streep give den gas på scenen. Bag hendes smil aner vi den unge pige med alle drømmene, hendes øjne drypper fortrydelige moltoner, og sprækker af lys, håb og rendyrket spilleglæde får os til at forstå, hvorfor hun stadig står der.

Liv og lyst er der desværre knap så meget af i resten af filmen.

Manuskriptet er ellers skrevet af Diablo Cody, der startede karrieren med den finurlige »Juno«, der var både klog, sjov og sørgmodig. I »Ricki and the Flash« er det dog, som om hun tøver overfor de store følelser, som dramaet ellers lægger op til.

 

Det hele bliver holdt på overfladen, og ethvert anstrøg af tung alvor bliver fluks strøet over med harmløst komediesukker. At udviklingen i forholdet mellem Ricki og hendes børn er mildest talt utroværdigt, gør det ikke bedre.

Jonathan Demme har tydeligvis glemt, at det ikke er nok at have en stjerne af Meryl Streeps kaliber, hvis resten af filmen ikke kan hamle op med hende.

Hvad: »Ricki and the Flash«

Hvem: Instruktør Jonathan Demme. Medvirkende: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer.

Hvor: Premiere over hele landet