Mere rasende og hurtigere end nogensinde før

De motorbrølende løjer stopper med garanti ikke foreløbig, for idéerne til vilde stunts flyder frit og pengene strømmer ind i kassen. Selv anmelderne må overgive sig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I løbet af de otte film i ”The Fast and the Furious”-serien om frihedselskende bilbøller er der sket en del ændringer. Bilerne og deres brøl og hårde opbremsninger er hele tiden i centrum, men hvor den første film var rå bilvæddeløb er filmene siden pumpet op med agenthistorier og ”The Expendables”-agtige størrelse af stjerneholdet. Og så er der kommet mere humor og flere rørstrømske øjeblikke til undervejs.

Drengerøvene bliver ældre, men deres bilstunts bliver ikke mindre voldsomme. I den ottende film er der for eksempel en flot væddeløbsscene i Havanas gader på Cuba og en biljagt på et frossent hav, hvor der lurer en stor ubåd under isoverfladen for blot at nævne et par af de vildeste momenter. Det er også lige dele fjollet og imponerende, når filmens skurk (Charlize Theron) ved at manipulere med chip-delene af moderne biler, får det til at regne med biler på gaderne i New York. Imponerende, langt ude og helt til grin på samme tid. Men hele tiden underholdende.

På sin vis er ”The Fast and the Furious”-filmene alt for meget, men på den anden side er de jo lige præcis, hvad man vil have, hvis man elsker biljagter, stunts og testosteronbøffer der fyrer hjernelamme replikker af til hinanden. Dwayne Johnson og Jason Statham ser ud til at more sig med at overdrive velkendte udgaver af dem selv og man sidder undervejs og tænker, at det nok er meget godt, at denne film og den kommende James Bond film ikke indspilles på samme tid. Der eksisterer simpelthen ikke nok stuntchauffører på verdensplan.

I den nyeste film vender Dominic Torretto (Vin Diesel) sig mod sin egen flok, men det er naturligvis kun, fordi skurken har en voldsom klemme på ham, Alt ordner sig inden målstregen og film nummer ni og ti vil med usvigelig sikkerhed få biografpremiere i 2019 og 2021 for ikke at tale om mulige spinoffs med nogle af karakternerne. ”The Fast and the Furious” har altid tjent sig selv hjem og mere til, men fra film nummer fem gik omsætningen amok og den forrige film er med en omsætning på halvanden milliard dollars på verdensplan krøbet op som den sjettemest indbringende film i filmhistorien.

Hvad: Fast & Furious 8. Hvem: Instruktør: F. Gary Gray. Medvirkende: Vin Diesel, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Jason Statham, Kurt Russell, Helen Mirren. Hvor: Premiere over hele landet.